Júniusra annyira el van látva az ország hangsúlyozottan exkluzív és fontos szépségversenyekkel, hogy a szombati Miss Universe döntő után 21-én megkapjuk a Magyarország szépét is. Ez a verseny tavaly már magyar szépségversenyektől egészen szokatlan sikereket ért el, hiszen felfedezte azt a Kulcsár Edinát, aki nemcsak második lett később Magyarországot képviselve Miss Worldön, de még arra is képes, hogy nemzetközi szinten hozza azt, amit egy szépségkirálynőnek hoznia kell.

A verseny természetesen minden szempontból rettentő exkluzív lesz, és ez már abból is egyértelmű volt, hogy a szervezésben természetesen aktívan részt vevő Hajdú Péter mikrofonba jelezte, hogy valaki rossz helyre parkolt egy fehér BMW-vel. A versenyre egyébként kétezren jelentkeztek, ebből válogatták ki a most bemutatott 21 lányt, akik között idén a jogászhallgatók vannak kissé felülreprezentálva, de van olyan induló is, aki fogorvos lesz abban az esetben, ha nem válik az ország legszebb lányává.

A szép nagy galériánkból kiderül, hogy megint sikerült jó nőket találni, de azt már gyors bemutatkozások alatt is lehetett látni, hogy mind a 21 indulóra nagy út vár még ahhoz, hogy olyan magabiztosan tudjanak sok ember előtt beszélni, mint például Kulcsár Edina, aki össze is foglalta, miért nem elég csak úgy jó nőnek lenni itt. „A Miss Worldön van egy ‘beauty with a purpose' nevű projekt, tehát cél a szépséggel. Én, mint zsűritag azt fogom nézni, hogy a szépség mellett milyen egyéb tulajdonságaik vannak. A Miss Worldön sokszor raktak minket olyan szituációkba, amiket spontán kellett megoldanunk, és ez sokat számított. Ezek szerint a szempontok szerint fogok pontozni a Magyarország szépén is, mert hatalmas megtiszteltetés ott állni Magyarországot képviselve” – vázolta fel elvárásait.

Annyit még jeleznénk, hogy a köztévén futó élő műsort Tatár Csilla és Harsányi Levente fogja vezetni, hiszen ők a köztévé két eladható arca, és lesznek sztárfellépők, amiket még nem árulhatnak el, de a Hajdú Péter utóbbi időben dokumentált élete alapján Haddaway és Silvio Berlusconi lesznek azok.