A gyilkosságért elítélt Richard Matt és David Sweat a szigorúan őrzött New York állami Clinton Büntetésvégrehajtási Intézetből szökött meg, az őrök szombat reggel hűlt helyüket találták – írj a CNN. A két férfi valamilyen elektromos eszközzel átvágta az acélból készült falat, és alagutat ástak, amin keresztül a börtön falain túlra jutottak. A szökésük nagyon kitervelt és bonyolult folyamat lehetett, eszközöket is szereztek, és valószínűleg térképük is volt az épületről – a közműalagutakon keresztül szöktek. Még arra is volt idejük, hogy üzenetet hagyjanak hátra, azt írták egy cetlire, hogy have a nice day, azaz szép napot. A 150 éve fennálló börtönből még soha nem szökött meg senki ezidáig.

Andrew Cuomo kormányzó elmondta, hogy veszélyes gyilkosokról van szó, és nem tréfadolog, ami most történt. Egyikük megölt egy seriff-helyettest, a másik pedig három rendbeli gyilkosságért és három rendbeli emberrablásért ült.

A rabokat kétóránként ellenőrzik az őrök, úgy tudták őket átvágni, akárcsak a kamaszgyerekek a szüleiket: kapucnis pulóvert és kitömött takarót hagytak hátra, mintha aludnának. Fegyveres katonák és útlezárások akadályozzák a szökött rabok útját, kétszáz ember keresi őket.