A szívrohamon átesett Klapka Györgyöt most kapta el a kolloid-láz, a lúgosítás előtt ezüst-, és aranykolloidot ittak azok, akik a természetgyógyászatban hisznek. Hogy mi a valós élettani hatása, és mennyire jó a szervezetnek a nemesfém – hol rakódik le, hogyan ürül, satöbbi – csak a szakértők tudhatják. Klapka pedig talált ilyen szakértőt, aki segít neki új üzleti tervében: arannyal ütné fel a sót. Nem is akármilyen céllal: segíteni akar az embereken, a családjában sokan rákban haltak meg. Az aranykolloidos só szerinte segíthet.

„Büszke vagyok erre a találmányra, de nem az én érdemem, hanem a kutató orvos barátaimé, a projektet én tartom össze, és én is finanszírozom" – mondta Klapka a Borsnak. A vegyész, akivel közösen dolgoznak ezen, a Miskolci Egyetemen oktatott nemesfémkohászatot. 

„Az aranyszemcséket rátettük a só felszínére. Ilyen só nincs a piacon. A japánok a pezsgőbe teszik a nemesfémet, és a nedű habján csillog. Annak is jó hatása van, de nem annyira erős, mint a miénk" – nyilatkozta dr. Simcsek István, vegyész a lapnak.