11 ember, akit azért rúgtak ki, mert hülye volt Facebookon

2015.07.18. 20:12

Remek összeálíltást közölt a Rolling Stone olyan szerencsétlenekről, akiknek sikerült a közösségi médiában, jellemzően a Facebookon annyira tahónak lenniük, hogy végül az állásukkal fizettek a dologért.

Vannak itt ismert emberek, és csapatépítés közben megfáradt banki alkalmazottak is, akikben mind az a közös, hogy bizonyosan nem empátia vagy elfogadás volt a jelük az oviban.

Lefejezős videót parodizálnak a bankárok

Kattintson a képre a videóért!
Kattintson a képre a videóért!
Fotó: SUN

A HSBC bank hat brit dolgozóját rúgta ki bő egy hete, miután a munkavállalók megcsinálták az Iszlám Állam egyik kivégzésvideójának a paródiáját. A pletykák szerint a videó ráadásul egy, a cég által szponzorált csapatépítő túrán készült. A videót az Instagramra is posztolták.

Repül a tévés sztárséf közösségi média menedzsere

720x405-paula-Deen
Fotó: Twiiter

Paula Deen az egyik leghíresebb tévés szakács az USA-ban. Két évvel ezelőtt viszont iszonyatosan leromlott a megítélése, miután kiderült, hogy rasszista és a szexuális diszkrimináció sem áll tőle távol. Még a bíróságra is kellett járnia, miután egy alkalmazottja előtt szidta a feketéket. A bírósági ügyből végül semmi sem lett, de Deen elbukta a legnagyobb szponzorait, és eléggé a partvonalra szorult.

Azóta értelemszerűen ódzkodott minden kényes témától. Ezért volt különösen furcsa, hogy néhány nappal ezelőtt megjelent egy kép a Twitterén, amin ő és a fia látható beöltözve az I Love Lucy című, az 50-es években vetített sorozat szereplőinek, és a fia arca barnára van festve, ami ma már nagyon nem vicces.

Kiderült, hogy a kép 2011-es, halloweenkor készült, és hogy Deen közösségi média menedzsere rakta ki, ki tudja, miért. A lényeg, hogy Deen rövidí úton belül kirúgta az alkalmazottját.

A nemi erőszakkal viccelődö börtönfelügyelő

Michael Allred, egy börtönfelügyelő, aki idén februárban egy marylandi börtönben járt vizsgálódni nem aprózta el a dolgot, amikor úgy döntött, hogy egy Facebook-poszttal szerené magát kirúgatni a munkahelyéről.

„A nászutam óta nem markoltak rá ennyiszer a farkamra, és ezek még csak az őrök voltak” - írta ki Facebookra, és hogy tutira menjen, betagelte a főnökét is, és azt is odaírta, hogy egyébként melyik börtönben van.

Nem kellett sokat várnia, hiszen a főnöke azonnal jelzést kapott a posztról a tagelés miatt, úgyhogy viszonylag gyorsan kirúgták. A főnöke a kirúgás előtt természetesen ráparancsolt, hogy azonnal törölje a posztot.

A rasszista bárpultos

Jessica Harr egy chicagói bárban dolgozott, és szabadidejében szívesen ontotta magából a rasszista hülyeséget. Valamiért úgy gondolta, hogy ha nem írja ki, hogy a feketékről beszél a posztjaiban, hanem csak annyit ír, hogy majmok, akkor nem lesz probléma abból, hogy milyen ökörségeket beszél.

„Wow, tiszta őrület, hogy van egy emberi faj, amelyik ennyi undorító és inkompetens tud lenni. Mindent összemocskolnak, tudatlanok, és nem tudnak normális emberek módjára viselkedni” - írta például az egyik posztjában.

„Még amikor a 40-es éveikben járnak, akkor sem tudnak intelligens ember módjára viselkedni. Aztán csodálkoznak, hogy miért nem találnak munkát? Én sem vennnék fel egy ilyet sem” - írta egy másik posztban.

Végül kiderült, hogy Harr az, akinek nem sikerült normális ember módjára viselkednie, úgyhogy ott találta magát a munkaerőpiacon állás nélkül egy csomó, általa megvetett feketével is együtt.

A kórházi ápoló, aki hisz a népírtásban

Tavaly hatalmas balhé keződdött az USA-ban, amikor Fergusonban a rendőrök lelőttek egy 18 éves, fekete fiút. A gyilkosság felkorbácsolta az USA-ban tapasztalható rendőri brutalitásról, a feketék megkülönböztetéséről szóló vitákat, azóta is meghatározza a téma az USA közbeszédét.

Értelemszerű, hogy a dologban boldog, boldogtalan is megszólalt. Voltak elfogadhatatlannak tartott vélemények is szép számmal. Az egyik ilyen egy houstoni ápolónőhöz kötődik, sajnos a nevét nem hozták nyilvánosságra, pedig igazán szép teljesítmény az övő, ritkán olvasni ennyire gusztustalan véleményt, büszke lehetne rá.

„A rendőrségnek le kéne darálni az összeset géppuskával, kiirtani mindet” - írta Facebookon a lelkes, rassziszta ápolónő.

A poszt jutalma a kirúgás volt természetesen.

A nemi erőszakkal viccelődő magyar újságíró

Magyarországon igazán egy hasonló eset híresült, el, amikor 2013 nyarán egy XVII. kerületi házibuliban ketten is megerőszakoltak egy 15 éves, részeg lányt, ráadásul az erőszakról videót is készítettek.

Nagy botrány lett a dologból, és mint minden hasonló helyzetben, a Facebookot elárasztotta az okoskodás. Így tett a Blikk akkori egyik újságírója, Droppa Gergely is, aki a saját Facebookján a közeli ismerőseit szórakoztatta a szánníivaló véleményével.

„Rohadtul felhaboritonak erzem, hogy ha egy elkenyeztetett gazdag 15 eves suna eszmeletlenre issza magat, osszefekszik ket csavoval, majd mikor ezzel szembesul, csak azt kell mondania, hogy nem tudott semmirol, es maris 15 evre bortonbezarhatnak ket embert. Majd maskor nem iszod ajultra magad, ribi!” - írta az esetről. Pechére a Cink.hu akkori újságírója kiszúrta a posztját, és megjelentette a dolgot.

Az eredmény: a Blikk akkori főszerkesztője, Murányi Marcell még aznap kirúgta az újságírót, és alkalmazottja nevében bocsánatot kért az egészért.