Idén májusban botrányos körülmények között le kellett venni a TLC műsoráról a 19 kids and counting című műsort, ami egy 19 gyerekes, ultrakonzervatív, vallásos család mindennapjait mutatta be, miután kiderült, hogy a legidősebb gyerek, Josh Duggar 14-15 éves korában öt gyermekkorú lányt is zaklatott, köztük négy húgát.

Azóta egyre kellemetlenebb dolgok derülnek ki a családról, például az, hogy az egész zaklatási botrányról tudtak a szülők, de azon túl, hogy a tinédzser fiukat elküldték egy vallásos átnevelőtáborba, semmit sem tettek. Nemrég az derült ki, hogy a most 27 éves, családos, négygyermekes Josh Duggar egy pornószínésznőtől rendelt mindenféle extrém szexuális szolgáltatást.

Josh Duggar azóta bevallotta, hogy pornófüggő, megcsalta a feleségét, hogy valóban molesztálta a húgait, és elment egy elvonóra, hogy megpróbálja rendberakni magát.

Közben a TLC is próbálja kicsit rendezni a sorait, különösen hogy nem ez az első műsora, amit a műsor szereplői által elkövetett gyerekmolesztálás miatt kellett levenni a képernyőről.

A négy molesztált testvér közül, Jessa és Jill Duggar júniusban kvázi coming outoltak, és elmondták, hogy őket bizony molesztálta a bátyjuk. A molesztálások idején készült rendőrségi jelentés szerint Josh Duggar többször fogdosta a húgai nemi szerveit, amíg ők aludtak, és néhány alkalommal akkor is, amikor ébren voltak.

A TLC a múlt hétvégén levetített egy Breaking The Silence (Megtörni a csöndet) című dokumentumfilmet, amit az egyik legnagyobb amerikai, gyermekmolesztálás ellen küzdő szervezettel közösen készítettek. Ebben a műsorban megszólalt több olyan ismert ember is, akit gyerekkorában molesztáltak, például Teri Hatcher, Duggarék pedig most először beszéltek nyilvánosan a történtekről.

A műsorban Jessa és Jill Duggaron felül szerepelt az anyjuk, MIchelle Duggar is. „Örültem, hogy a lányaimmal képesek voltunk megcsinálni ezt a műsort, hogy tudtuk egymást támogatni, bátorítani, hogy megtudtunk sok új dolgot erről a fontos témáról” – mondta a lányok 48 éves anyja, Michelle Duggar a People-nek.

„Nagy felismerés volt megérteni, hogy sok ember küzd pontosan ugyanezzel a problémával a családjában. Nagyon jó, ha az ember új dolgokat tanul” – mondta a 24 éves Jill a műsor után.

A legjobban valószínűleg a 22 éves Jessa értette meg, hogy mi értelme lehet egy ilyen műsornak: hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az emberek nincsenek egyedül a problémáikkal.

„Azt hiszem, fontos lenne, hogy az emberek beszéljenek ezekről a dolgokról, akár rendszeresen is. Szerintem nem lenne szabad tabuként kezelni ezt a témát, fel kéne hívnunk a figyelmet a gyermekmolesztálás okozta problémákra azzal, hogy beszélünk róla” – mondta a 22 éves Jessa Duggar.