Kathy Griffin valószínűleg jelenleg a leghíresebb és legnépszerűbb női standupos humorista. Műsoraiban általában hírességeken és realityken köszörüli a nyelvét, de persze azzal, hogy többé-kevésbé önmagát is hírességnek tekinti, és a témáról realityt is készített hat évadon keresztül My Life on the D-List (kb. Egy D-listás celeb élete) címmel. Ezen kívül 2004 és 2013 között Kathy Griffin rengeteg egyórás műsort, úgynevezett specialt is felvett. A régebbieket elég félelmetes mostanában visszanézni, és a témának most újabb szomorú apropója lett.

Kathy Griffin egyik első önálló standup-estjének az volt a címe, hogy The D-List. A háromnegyed órás tévéműsor derekát Griffin két kedvenc celebjének szenteli: Whitney Houstonnak és Anna Nicole Smithnek.

Kettejük közül az előbbire nyilván senkit nem kell emlékeztetni, Houston ráadásul akkoriban kezdett szerepelni a Being Bobby Brown című realityben. Anna Nicole Smith pedig az a playmate volt, akinek valahonnan egyszer csak lett egy nagyon hangos reality-karrierje... és aztán 2007-ben kissé horrorisztikus körülmények között meghalt.

Mivel Whitney Houston 2012-ben hunyt el, és idén nyáron lánya is elhunyt, a The D-List című műsort 2015-ben nézni különösen bizarr élmény végignézni. Ja igen, egy ponton természetesen Michael Jackson is szóba kerül benne, hogy a halottak száma még eggyel nagyobb legyen. A The D-Listben emlegetett celebek jó része a felvétel után néhány évvel, viszonylag fiatalon elhunyt.

Whitney Houston és családja innen kezdve Kathy Griffin egyik kedvenc céltáblája volt évekig, de végre kibökjük azt is, hogy miért pont most szedjük elő a témát. A vörös hajú humoristanő műsoraiban rendszeresen szóba került Celine Dion és férje, René Angélil is. Amilyen hírek Angélilről érkeztek a héten, kezd az ember arra gondolni, hogy nagyon rossz jel, ha az embert Kathy Griffin figurázza ki.