A kentucky hivatalnok, Kim Davis azzal hívta fel magára a világ figyelmét, hogy mikor 2015 nyarán az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága legalizálta az azonos neműek házasságát, annyira kiakadt, hogy azóta nem hajlandó kiadni egy hivatalos házassági anyakönyvi kivonatot sem, pedig ez a munkája.

A homofób nőt négy (köztük két meleg) pár is beperelte, és bár a körzeti bíró utasította a kivonatok elkészítésére, Davis vallási érzelmeire hivatkozva ellenállt. Így került őrizetbe.

A sztori mindkét oldalon nagy indulatokat robbantott, több száz támogató gyűlt össze szombaton a Carter County Detention Center előtt, ahol a nőt fogva tartják, az interneten viszont a meleg közösség ment neki.

Madonna meleg öccse, Christopher Ciccone viszont most Davis védelmére kelt, egy hosszú Facebook posztban magyarázva, hogy a homofób nőt is megilleti a szabad vélemény joga, és az, hogy ne cselekedjen vallási meggyőződése ellen, mint ahogy egy muszlim nőt sem büntetnek meg azért, mert nem hajlandó felfedett arccal járni, írja a Jezebel.

 Ciccone szerint a jogok, amiért a meleg közösség harcol semmit nem érnek, ha közben megtagadják ettől a nőtől a saját jogait.

A poszt utóhatásai még nem ismertek, a kommnetek alapján azonban inkább csak tovább szélesíti az ügyben vitatkozók körét.