A Buzzfeed összegereblyézett néhány információmorzsát a Trónok harca című tévésorozatról, konkrétan a következő évadról. (Amelynek tíz epizódját egyébként valamikor jövő áprilisban fognak bemutatni, de ez ne zavarja önöket – addig például újra lehet nézni az előző öt évadot, vagy elolvasni a könyveket. Ebben a cikkben elég sok ötletet adtunk, hogyan lehet túlélni addig.) Ezeket feldobtunk néhány máshol talált gyűjtéssel, és kettészedtük, hogy spoilermentesen olvashassa őket, ha úgy tartja kedve.

Ezt nyugodtan olvassa el

  • Az Entertainment Weekly úgy tudja, hogy a következő évadban szerepelni fog Ian McShane is. Állítólag nem sokat lesz képernyőn, de így is fontos figura. Részletek itt.
  • Visszatér majd Diana Rigg, a vicces és szigorú Olenna Tyrell néni szerepében, és kérdőre vonja majd a fiát, hogy ugyan miért nem csinál semmit azért, hogy Margaery unokája, meg a bátyja ne senyvedjenek a börtönben.
  • Két új emberről viszont tudni lehet, kik lesznek: az egyik  Pilou Asbæk , aki Euron Greyjoyt játssza, illetve Freddie Stroma, aki Samwell Tarly öccse lesz, Dickon. Itt fognak lakni, a hely neve: Castell de Santa Florentina. 
  • Sebastian Croft – így hívják azt a fiút, aki majd az egyes, régmúltban játszódó jelenetekben a fiatal Ned Starkot alakíja. Ő az, nagyon aranyos fiúnak tűnik.
  • Ez, a Castillo de Zafra is egy megerősített (mármint nem fallal, hanem hivatalosan) helyszín, ahol felvesznek néhány jelenetet. Horvátországban viszont nem forgatnak
  • Egyébként meg igazából minden szerepre Nicolas Cage lenne a tökéletes választás.
  • Még mindig csak ajánlani tudjuk a sorozat hivatalos Twitter-oldalát, amelyről kiderült, hogy már van trónok harcás flipper.
  • Egyelőre ennyi, illetve örömmel közöljük, hogy az Arya Starkot alakító Maisie Williams saját Youtube-csatornát indított, ami itt van, és az egyik kolléganője is feltűnik az első videóban. 

Ennél spoileresebbek nem lehetnénk

Cikkünk élesedése óta kijött egy príma cikk a Vanity Fairen. Ha mindent tudni akar, olyat is, ami még a könyvben sem volt, csak akkor olvasson tovább. Köszönjük.

Eszerint Jon Snow él, Rickonék a Starkokhoz lojális Umbereknél kötnek ki, akik megtámadják a Boltonokat.

Mekkora durva már!

Itt spoilerek vannak tehát

  • McShane-ről nem tudni, kit alakít, de első ránézésre  valami visszatekintésben tudjuk elképzelni. Merthogy a következő évadban visszatér Brandon Stark karaktere, és alighanem annyi történik majd vele, hogy belelát a múltba (a regényekben legalábbis ez van), amelyben ez a személy például jól alakíthatja majd a lázadó, még el nem hízott Robert Baratheont. Vagy Ned Stark néhai bátyját. Más tippek szerint ő lehet az éppen úton lévő Samwell Tarly a fia képességeire kevésbé fogékony apja.
  • Ha már itt tartunk: a pletykák szerint tényleg ez a spanyolországi kastély lesz az a helyszín, amelyben Havas Jon szülei hetyegnek, és ennek eredményeképpen Havas Jon megfogan. Ha nem tudja, kik ők, akkor tessék,csak idáig kell kattintania az összes elméletért.
  • Maisie az Instagramján azon nyafogott, hogy a vakságot imitáló kontaktlencsével nem jó forgatni, jegelnie kell a szemét. Viszont rajongói blogok szerint látták lencse nélkül is forgatni – szóval a vaksága már a következő évadban elmúlhat, vagy majd rátrükközik a szemére.
  • És nyugi, visszatér Theon és nővére, Yara is (igen, a könyvben Asha). Látták őket együtt, itt.

Alfie Allen (Theon Greyjoy), Gemma Whelan (Yara Greyjoy) and the Red Door Staff had a ball over the past few days when they called in for lunch while filming on set in Ballintoy!!

Posted by The Red Door Tea Room on Friday, 4 September 2015
  • Szóval eddig mindenképpen működik a nem láttam keserves kínok között meghalni = él képlet. Valahol tehát talán Stannis Baratheon és Sansa Stark is kolbászol a nagyvilágban. És hát persze Havas Jon. Akit meg Belfast környékén láttak, hosszú hajjal.
  • Abból, hogy kik az új szereplők, és hogy a régiek közül kik térnek vissza, arra következtetünk, hogy a következő évad főleg az állandóan múltba révedő Bran Stark látomásairól, a szövevényes családi hátterű Greyjoyok hatalmi harcairól, és Arya további szellemi fejlődéséről fog szólni. A Cerseit alakító Lena Headey most szült, szóval ő nem szerepel most egy darabig.
  • Ebben a blogposztban sokat olvashatnak arról, hogyan látták a Theont alakító Alfie Allent és kollégáit Írországban forgatni. Emilia Clarke nem látszik mással foglalkozni, tehát simán visszajöhet, ugyanakkor ha érdemi történetszálat kap, azzal megelőzik a könyveket.
  • Amiatt meg, hogy Horvátországban idén nem vesznek fel jeleneteket, egészen biztosnak tűnik, hogy Királyvárban az égvilágon semmi fontos nem történik a következő évadban. Szóval még az is lehet, hogy a sorozat nem spoilerezi el a következő könyvet. Amiről továbbra sem tudjuk, mikor jelenik meg.