Kedd este őrizetbe vették Galambos “Lagzi Lajcsi” Lajost, mert a rendelkezésre álló adatok szerint Magyarország mulatósbálványa két másik emberrel együtt áramot, vizet és gázt lopott, legalább 30 millió forint értékben.

Már májusban megjelentek arról cikkek, hogy Galambos cége telephelyén, a mocsai birtokán, valamint a tatai Öreg-tó partján üzemeltetett lakóparkjában lopják az áramot és a vizet. Akkor még ismeretlen tettes ellen nyomoztak.

Lagzi Lajcsi már nagyjából 30 éve van a pályán, a kereskedelmi tévéknek köszönhetően már több mint 20 éve követhetik figyelemmel széles néprétegek az életét, és eddig egészen jól megúszta balhé nélkül a dolgokat. Leginkább a súlyáról, annak ingazodásáról, valamint arról szóltak a hírek, hogy bedőlt egy fényevő gurunak. Szóval csupa ártalmatlan butaságról.

A mostanihoz valamennyire kapcsolódó ingatlanos balhéba 2008-ban került, amikor megvett egy területet a tatai Öreg-tó partján, ahol aztán azt a lakóparkot, apartmankomplexumot húzta fel, ami miatt most letartóztatták.

Az átadás idején, 2009-ben azzal reklámozta a lakóparkot, hogy olyan híres emberek terveznek benne lakást vásárolni, mint Andy Vajna, az egykori köztársasági elnök, Mádl Ferenc, sőt akár Sylvester Stallone is a komplexum vendégei között lehet.

Aztán természetesen kiderült, hogy az egész kamu, legalábbis a Mádl Ferencre vonatkozó rész biztosan.

Időrendben haladva 2012-ben volt még egy olyan minibalhéja, amikor magára haragította Zámbó Jimmy rajongóit. Ebben a minibalhéban nem is az volt az érdekes, hogy magára haragította a rajongókat, hanem az, amikor azt mondta, hogy visszasírja azt az időszakot, amikor a rendőrök szemet hunytak az ismert emberek, művészek egy-egy tilosban parkolása vagy gyorshajtása fölött, minhta az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Viszont ennek a nyilatkozatnak sem lett semmi olyan utóélete, ami miatt kellemetlenül kellett volna éreznie magát mindenki hordóhasú trombitásának.

A mostani őrizetbe vétel előtt utoljára tavaly hallottunk Galambos Lajosról, amikor a Sztárban sztár című műsorban eléggé kikezdték, ő meg természetesen nem hagyta szó nélkül a dolgot.

A műsor zsűritagjai, valamint a műsorvezető Tilla elkezdték osztani Galambos Lajos mára tévétörténeti klasszikus műsorát, a Dáridót. Szóvá tették, hogy ebben a műsorban aztán tényleg mindenki playbackelt, sőt volt, hogy az összekötőszöveg is fel volt véve, ahogy azt is Lagzi Lajcsi fejéhez vágták, hogy szerintük nem élvezte a fellépéseket, csak a pénzért csinálta, meg úgy általában is gagyi volt a dolog, és kevesen nézték.

Galambos Lajos válaszul úgy kiosztott mindenkit, hogy ha legalább havonta lenne egy ilyen príma kis adok-kapok a magyar közéletben, sokkal boldogabb helyen élnénk. „A butaságukat és a tájékozatlanságukat mutatták meg. Majkáról annyit, hogy Dundika régen nálunk táncolt, nyilvánosan pedig csak playbackről mer énekelni. Nem tudta eldönteni, énekeljen, hoszteszkedjen vagy modellkedjen, bizonyára Majka innen tudhatja, milyen az, ha az összekötőszöveg is fel van véve. [...] Hajósból csak az irigység beszélt, hiszen én hungarikumot csináltam, ami nagy üzleti siker lett. A Dáridónak 3,3 millió volt a nézettsége, Clau­dia csak álmodozhat arról, hogy valaha szerepel egy ilyen nézettségű műsorban. Kökény énekelt nálam, örülök, hogy a hat sorból csak négyet tanult meg, egy nehéznek nem nevezhető dalból. Nagy megkönnyebbülés, hogy ezzel az énektehetségével, és a szövegtévesztés ellenére továbbjutott” - mondta Lagzi Lajcsi a Blikknek.

Ezután jutottunk el a mostani őrizetbe vételig. Ha meg szeretné nézni, milyen villát fűtött lopott gázzal Lagzi Lajcsi, akkor nézze meg a fenti videót. A Pimasz úr ott alszik egyik tavalyi részében Papp Gergő eltölthetett egy napot a mocsai birtokon.