Az egyértelmű, hogy David Beckhamnek jó választás a színészet: még mindig jó korban van, az egész világ figyeli minden mozdulatát, ráadásul negyvenéves korára talán minden eddiginél sármosabb. Azért nehogy azt higgyük, hogy ő választotta a foci után elsőként a színészkarriert, mutatunk is öt jó példát.

Vinnie Jones

Jones az egyik legjellegzetesebb karakterszínész: általában kemény emberek még keményebb verőembereit alakítja, a fejszerkezete alapján nagy sikerrel. Sokan már nem is emlékeznek rá, de azelőtt focista volt, mondjuk annak is elég kemény: legtöbb meccse az angol első osztályban volt a walesi középpályásnak, három évet húzott le például a Chelsea-ben és a Leeds Unitedben, 1999-es visszavonulásáig pedig kilencszer volt walesi válogatott. A színészkarrierjét talán kevésbé kell bemutatni, szerepelt A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacsőben, a Blöffben, a Szupercellában, de még az X-Menben is feltűnt egy rövid időre.

Pelé

Neki a focikarrierjéről nem kell beszélni, minden idők egyik legnagyobbja, satöbbi. A mostanában már leginkább reklámarcként dolgozó focista jól láthatóan nagyon szeretett volna színész lenni, de az amúgy Magyarországon forgatott Menekülés a győzelembe című rettenetes focis filmnél nem jutott feljebb. Persze ki akarna feljebb jutni annál, hogy Sylvester Stallone csapattársa lehet?

Eric Cantona

A Manchester United francia legendája surmó fejű focistából igazi sármőr lett 1997-es visszavonulására, amit francia filmekben ki is használt: már az 1998-as Elizabethben is feltűnt egy rövid időre Kate Blanchett oldalán, a Mookie című rettenetes kritikákat kapott vígjátékban, egyből főszerepet kapott, 2007-ben pedig a Második nekifutásban Monica Beluccival került egy filmbe. A nagy áttörés valószínűleg el fog maradni, de nem adja fel.

Ian Wright

Wright 501 meccset játszott Angliában, harmincháromszor a válogatottba is behívták a Crystal Palace és Arsenal legendáját, azóta pedig leginkább celebként tengeti mindennapjait. Akart ő filmezni is, de a Magyarországra el se jutott Gun of the Black Sunnal elég durván mellényúlt. Wright egy maffiózót alakított, de nem is ez volt a probléma, hanem hogy a Romániában is forgatott film olyan ködösen keverte a sárkányokat, neonácikat és fegyveres harcokat, hogy azt épeszű ember nagyjából a közepén ki is kapcsolta.

Puskás Ferenc

Egy percig se higgyük azt, hogy a magyar focisták nem mutattak fel semmit: Öcsi bácsi az 1956-os A csodacsatár című filmben játszotta az ország legjobb csatárát. Sajnos a filmet már nem vele fejezték be, mert idő közben disszidált. Később még dekázott párat Bujtor István Az elvarázsolt dollár című filmjében.