Van pár színész, aki annyira elhivatott, hogy képes az egészségét, sőt akár az életét is kockáztatni egy-egy szerepért. Igen, Christian Bale is benne van az alábbi válogatában.

Mila Kunis és Natalie Portman

A két színésznő azért szerepel itt együtt, mert egyszerre szenvedtek szerepeik miatt a Fekete hattyúban. Mindketten 9 kilót fogytak azért, hogy ballerináknak nézzenek ki, és miközben még durván fogyókúráztak is, négy hónapon át heti hét alkalommal edzettek. 

Christian Bale

Nyilván kihagyhatatlan Christian Bale, akinek fogyásához képest Mila Kunis és Portman fogyása csak szórakozás volt. Bale ugyanis ahhoz, hogy eljátszhassa A gépész főszerepét, majdnem 30 kilót adott le. Ami egy alapból 85 kilós és 182 centis férfi esetében nagyon, de nagyon durva. Főleg hogy ezután pedig mindössze 5 hónap alatt felgyúrta magát, hogy ő lehessen Batman. És nagyon valószínű, hogy ez a durva súlyingadozás erősen megterhelte a szívét.

Antonia Campbell-Hughes

És már megint egy durva fogyás. A színésznő 2013-as filmje, a Natascha Kampusch történetét feldolgozó 3096 nap című film miatt konkrétan éheztette magát. A forgatás alatt egyébként elszakadt az Achilles-ínja, eltört egy bordája és a durva fogyás még a szívét is megterhelte.

Gary Oldman

Gary Oldman a Sid és Nancy című film miatt fogyott annyit – mivel csak halat és dinnyét evett –, hogy kórházba került. 

Robert De Niro

De Niro a Dühöngő bika miatt szedett fel magára majdnem 30 kiló pluszt, amitől már levegőt is nehezen kapott, sőt állítólag az is nehezére esett, hogy bekösse a cipőfűzőjét. Ennél már csak az lehetett rosszabb, hogy a film után alig bírta ledobni magáról ezt a pluszt.

Vincent D'Onofrio

De Nirónál is többet szedett fel magára az Acéllövedék című film miatt Vincent D'Onofrio. Jóval több mint 30 kilót. Ez aztán jól tönkrevágta a térdét, annyira, hogy műtétre is szorult.

Taylor Kitsch

A színésznek A Bang Bang Klub cíű film miatt kellett egy kicsit még vékonyabbnak lennie. Pedig Kitsch alapjáraton vékony, de mivel egy öngyilkos hajlamú fotóriportert kellett eljátszania, le kellett adnia még 15 kilót. Ezt pedig úgy érte el, hogy csak kávét és gyümölcsöt fogyasztott, miközben állandóan futott. Ennek köszönhetően pedig klassz kis veseproblémái lettek.