A zenész mocsai birtokán egy ellenőrzést követően májusban állították le a szolgáltatást. A család azóta fával fűt. Erről Galambos Lajos, vagyis Lagzi Lajcsi testvére beszélt a Borsnak.

„Májusban volt náluk egy ellenőrzés, és akkor tudomásom szerint kikötötték a gázt, azóta nincs is náluk. De mivel a bátyám évek óta egy fatüzelésű kazánnal fűt, lépéseket se tett azért, hogy legyen. Nincs olyan berendezés, ami gázzal működne. A fűtést megoldja a kandallóval meg a fatüzelésű kazánnal, évek óta nekem is ő adja a fát, ott az erdeje, annyi fája van, hogy sosem fogy el. Az áramot pedig nem kötötték ki, sem korábban, sem most” - fejtette ki Galambos István.

A zenész testvére azt is elárulta, hogy miután a bíróság pénteken szabadlábra helyezte Bogit, Lagzi Lajcsi feleségét, a család összejövetelt tartott.

„Mire leértünk hozzájuk, Bogi már otthon volt, addigra már egy idilli család fogadott bennünket. A gyerekek szép ruhába öltöztek, úgy várták szeretett édesanyjukat, ők se sejtették pénteken, hogy aznap este már otthon lesz. Bogi édesanyja is jött velünk, aki azonnal a lánya nyakába ugrott. Este tíz óráig voltunk ott, a nagymama természetesen hozott finomságokat magával. Bogi sokat mesélt az elmúlt napjairól, jót is, rosszat is. Egy-két kivétellel nagyon emberségesek voltak vele. Ami bosszantja, hogy olyan hírek láttak napvilágot, hogy a gyermekeit porig alázzák az iskolában. Mert ebből egy szó sem igaz” - tette hozzá Galambos István, aki szerint a szülők előzetes letartóztatása alatt a gyerekre Bogi gyerekkori barátnője, Anikó vigyázott.

Lajcsit, feleségét és harmadik társukat szeptember 23-án, lopás és vesztegetés gyanújával vették őrizetbe. A rendőrség szerint hosszú ideje illegálisan szerezték a gázt, villanyt és vizet az otthonukban és a zenész nevével fémjelzett lakóparkban is.