Bevitte őket a Waze a favelákba, agyon is lőtték őket

tt
2015.10.06. 11:18

A Waze közösségi térkép GPS rendszere egy amerikai házaspárt irányított Brazíliában az egyik legdurvább környékre, holott a turistáknak ajánlott Niteroihoz akartak menni a partra. Sajnos az ugyanolyan nevű helyre navigálta őket a GPS, a Rio de Janeiroval szomszédos Niteroi Complexo do Caramujo nevű favelához, a hírhedt nyomornegyedhez. A házaspár autójára tüzet nyitottak, a nő azonnal meghalt– írja a CNN

A 70 éves Regina Murmura és a 69 éves férje az autójukkal behajtottak a favelákhoz, ahova a Waze irányította őket. A környéken valaki tüzet nyitott rájuk, és húsz golyót eresztettek az autóba. A nőt lelőtték, és azonnal meghalt, a férje vezette ki az autót a favelákból. A hatóságok nem tudják, hogy miért lőttek rájuk, feltehetően bandaháború, kábítószerüzlet állhat a háttérben. 

A Waze applikációt fejlesztő cég sajnálatát fejezte ki az incidens miatt. „Sajnos nehéz megakadályozni, hogy a járművezetőket a rendszer olyan helyre navigálja, ami kikerüli a veszélyes környékeket, ha az az úticéljuk" – közölte a Waze. 

A favelákban 1,4 millió ember él, a következő olimpia helyszíne Rio de Janeiro lesz, a hírnek feltehetően lesz következménye: komoly kérdéseket vet fel a biztonsággal kapcsolatban.