Pénteken jelent meg az első új kép Renée Zellwegerről Bridget Jonesként, azóta a film forgatása is javában zajlik. A cím eleve sejteti, miről fog szólni a film: Bridgetnek gyereke lesz. Az igaz, hogy a könyvben kettő is van neki, de ahogy már elmondtuk, a film nem a könyv szó szerinti adaptációja. Amikor megjelent a regény 2013-ban, nagy port kavart, hogy a regényben az írónő, Helen Fielding konkrétan elteszi láb alól Mark Darcyt, ezért a hatalmas felháborodás miatt úgy döntött, enged az indulatoknak, és –mindenki megnyugodhat –, feltámasztja. Mármint a filmben. Vagyis eleve nem hal meg, na.

Így Colin Firth ismét szerepel majd, az azonban már teljesen biztos, hogy a csapodár Danielt alakító Hugh Grant nem kap szerepet a filmben. Viszont lesz helyette Patrick Dempsey, aki már az Instagramjára is kiposztolta , mennyire élvezi az angliai forgatást a Pinewood Stúdióban, és imád Zellwegerrel és Colin Firthszel dolgozni. Állítólag Bridget új szerelmét alakítja majd (mi mást?), és jól felkavarja az újságírónő addig nyugodt életét. (Ha az alábbi galériára kattint, megtekinthet majdnem egy tucat fotót a Bridget Jonesszá visszalényegült színésznőről.)

A 46 éves színésznő 14 évvel az első rész után vállalkozott a harmadik, egyben utolsó rész forgatására, amiben anya lesz. A fenti galériában terhesen látható, de más, a forgatáson készült felvételeken két gyerek is van vele,  ezeket képeket a Daily Mail tette közzé. Bridget karakterét ugyanis a londoni Greenwich Park idilli, piknikhangulatú környezetébe helyezték, ahol gyerekek rohangálnak fel-alá, ő pedig egy „Baby on Board”, vagyis „Baba a fedélzeten” feliratú kitűzőt visel szokásosnak mondható szerelésén (kockás ing, szürke gyapjú kabát, farmer, de ne menjünk el szó nélkül a gumicsizmából kikandikáló, szerencsétlenséget sugalló rózsaszín zokni mellett sem.)

A szereplők között feltűnik a filmben régi barátnőjét, Shazza-t alakító Sally Philips is, így már négy színészről biztosan állíthatjuk, hogy benne lesz a filmben, noha az IMDB csak a három sztárt említi meg.

A színésznő karaktere azért is olyan szerethető, mert jól megtestesítette az átlagos szingli harmincas nőt, többek között azzal, hogy Zellweger a forgatás kedvéért tizennégy kilót hízott, szóval úgy nézett ki, mint az utcán látható nők többsége. Ez a hízás dolog azonban elsőre úgy tűnt, most annyira nem jött neki össze

Külsejével egyébként tavaly október környékén még egyéb bajok is voltak, gyakorlatilag felismerhetetlen lett, homloka túl sima, arca pedig gyanúsan puffadt volt, amivel sokan támadták is: botoxra és egyéb plasztikai beavatkozásra gyanakodtak de ő a vádakra csak annyit mondott, hogy kiválóan érzi magát, boldog, teljes életet él, és reméli, ez látszik is rajta.