«Cate Blanchett színésznővel általában azért szokás foglalkozni, mert nagyon szép. Csakhogy neki ebből elege van, ahogy a szelfikből, a közösségi médiából, meg egészen sok mindenből - viszont odavan a beöntésért. 

Nem viccelünk, a Yahoonak adott egy valamelyest szponzorált, de legalább elég hosszú interjút, amelyben szépségápolási kérdések is előkerültek. Ebben említette meg, hogy nagy rajongója a módszernek.

Nem minden nap, de azért rendszeresen, mert szuperjól hidratál. Ismerek néhány, nálam idősebb embert, akiknek komoly problémáik voltak a beleikkel, ezért elmentek néhány beöntésre, és probiotikumokat fogyasztottak. Mindannyiunkban vannak ilyen blokkok. A fiamnál is észreveszem – sok ilyen blokkot a beleinkben lévő folyamatok okoznak. A beleket a második agyunknak is szokás nevezni.

A riporter ezek után egészen másról kérdezte, amit nem csodálunk – interjúnak ez a legmeglepőbb része, de azért mondott más érdekeset is. A kép alatt kivonatoljuk.

  • Szerinte a nagy szelfimánia szánalmas, „az emberek folyamatosan képeket készítenek magukról, hogy elküldjék másoknak, hogy kiderüljön, »tetszem nekik?«. [...] Persze hogy azt akarod, hogy az emberek menjenek el, nézzék meg a filmedet, persze hogy azt akarod, hogy tetsszen nekik. De nem állok ki, hogy olyanokat mondjak, hogy »tetszik nekik, ahogy kinézek? Bejön nekik ez a megjelenés a vörös szőnyegen?«.”
  • Szóval az is zavarja, amikor a színészi teljesítménye helyett a ruháiról beszélnek.
  • Az Elizabethben alakított (cím)szerepét tartja a  valaha volt legnagyobb kihívásának, mert az volt az első, nem a hazájában forgatott filmje. Nem ismert senkit, és távol volt a családjától. 
  • Tippjei a jólléthez: nem kell inni, cigizni, viszont aludni és vizet inni igen.