Tudja, mennyit kap egy hollywoodi színész egyetlen filmért? Pontosan nyilván nem, de azt biztos sejti, hogy több millió dollárról van szó. És ha már ekkora az összeg, ilyen távolságból mindegynek tűnik, hogy 10 vagy 20 millió dollárt visz haza a színész/színésznő. Pedig nem ennyire egyszerű a dolog, óriási különbségek lehetnek, és ez nem feltétlenül attól függ, hogy valaki A, B vagy Isten tudja, milyen listás színész. Jennifer Lawrence pontosan ezen akadt ki:

Nagyságrendekkel többet keresn(t)ek nála a férfi kollégái. 

Nem kell sajnálni, nincsenek anyagi gondjai, de ettől még a színésznő sem fogja hagyni, hogy egy elkényeztetett picsának nézzék, amiért mer alkudozni a befektetőkkel. Lawrence nyílt levélben háborodott fel a témán. 

Amikor kitört a Sony hack-botrány, és megtudtam, mennyivel keresek kevesebbet a farokkal rendelkező kollégáimnál, nem a Sonyra lettem mérges. Magamra voltam dühös. Alkudozásból megbuktam, mert korán feladtam. 

Persze nem lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgot, hogy a nők mindig kevesebbet kapnak a férfiaknál, de úgy tűnik, sokáig Lawrence húzta a rövidebbet. Próbált mindenkivel jóban maradni, aztán a kollégái kapták a nagy pénzt.

Nem akartam nehéz esetnek vagy elkényeztetettnek tűnni. 

Aztán a kiszivárgott emailekből kiderült, hogy a másik nem tagjai viszont nem törődtek ilyesmivel. Jennifer Lawrence pedig úgy látja, hogy senki sem érezte, hogy elszaladt velük a ló, inkább tökösnek és ügyesnek lehet őket nevezni, amiért megkérték a munka árát. És jól is tették, Lawrence-nek sokáig nem ment, de majd most. 

Már nem próbálok egy 'aranyos' módot találni, hogy kiálljak a véleményem mellett, és szerethető maradjak. Basszák meg! Nem hiszem, hogy dolgoztam valaha olyan férfival, aki azon izgult, milyen módon tálalja a véleményét, hogy meghallják a hangját. 

Persze ennek az egésznek semmi köze ahhoz, hogy milyen nemű az illető. 

Még egyszer: ennek az egésznek talán semmi köze a vaginámhoz, de igazam volt, mikor egy másik kiszivárgott Sony emailben egy producer 'elkényeztetett kölyöknek' nevezett egy másik főszereplőt (nőt) az alkudozás során. Valamiért nem tudom elképzelni, hogy ezt egy férfinak mondanák.