Most, hogy mindenki a várva-várt Vissza a jövőbe napot ünnepli, a Marty McFly anyukáját játszó Lea Thompson bevallotta, hogy elrakta a pasztellrózsaszín báli ruháját, amelyet az első rész végén látható iskolai bálban viselt.

A People-nek elmondta, hogy már nem tudja hordani, de ennek ellenére még mindig imádja.

„Kifejezetten nekem készítették, egy ejtett derekú, gyönyörű szabású ruha, ami viszont már akkor is iszonyú szűk volt, de most…

Most már nagyon, NAGYON szűk.

Egyébként a cipőket is megtartottam, bár hordani azokat sem tudnám, a gyerekeim születése óta nem ugyanolyan a lábam, mint régen.”

Thompson csak 24 éves volt a film forgatásakor, és annak ellenére, hogy odáig volt a ruháért, azért olykor meg kellett vele küzdenie. A táncjelenet például kifejezetten nehézkes volt, mert a mellei állandóan ki akartak buggyanni, amin a stáb igen jól szórakozott.

„Amikor a táncjelenetet forgattuk, már majdnem megfulladtam benne, ezért a szünetben nem bírtam tovább és levettem.

Krinolinban és egy szál push-up melltartóban flangáltam.

Anyám persze eléggé megbotránkozott rajta, mert több száz statiszta volt ott még rajtam kívül, de ez engem egy cseppet sem érdekelt.”

Ahhoz viszont eléggé szerette a ruhát, hogy eltegye, és vigyázzon rá, ami később jó döntésnek bizonyult. Amikor a Vissza a jövőbe második részét forgatták, a stáb pánikba esett, mert nem találták a ruhát, de mivel eredetileg hármat csináltak belőle, amiből egy Thompsonnál volt, kölcsön tudta adni a sajátját. Néha most is előveszi, nem bírja ki, hogy ne mutassa meg a lányainak (akik Madelyn és Zoey Deutch). „Fel akarták venni Halloweenkor, de annak ellenére, hogy nagyon vékonyak, még nekik is túl szűk volt.”

A színésznő egyébként nem szokta erőltetni a lányait, hogy nézzék meg azokat a filmeket, amikben játszik, szerinte a Vissza a jövőbe első részét is csak egyszer látták. „Úgyis egész életükben azt hallgatják, milyen dögös volt az anyjuk Marty McFly anyukájaként, nekik ez furcsa és bizarr is egyszerre. De talán az új DVD-t megnézetem velük. Szerintem a második részt még nem is látták.”

Lea Thompson pedig büszke ezekre a filmekre, mert minden generáció számára érthető és élvezhető klasszikusnak számítanak. „Azért az nagyon megható volt, amikor az anyósom a lányával, a lányának a lányával és annak a lányával együtt nézte a filmet. 4 generáció egyszerre. Na, ez a nem semmi!