Nigella Lawsonról mostanában csak hellyel-közzel készültek olyan képek, amiken boldognak tűnt, az utóbbi évek sok megpróbáltatása nem tett túl jót neki. Megírtuk, hogy milyen volt a gyerekkora (nem jó), aztán azt is, hogy nyilvános helyen fojtogatta a férje, akitől szerencsére az eset után hamar el is vált. Később bevallotta, hogy a kokaint és a füvet sem vetette meg egy időben.

Az utóbbi pár év tehát nem volt élete csúcspontja, most azonban úgy fest, teljesen összeszedte magát, a legfrissebb fotókon legalábbis ez látszik.

Persze nem tudhatjuk, hogy ezt annak köszönheti-e, mint sok vele korú celebnő , hogy kívül-belül agyonbotoxolták, vagy csak simán kiegyensúlyozott és jól érzi magát a bőrében.

Az utóbbira tippelünk, mert nemrég, azaz október 8-án adta ki legújabb könyvét: a „Simply Nigella” című receptgyűjteményben ígérete szerint olyan ételekkel ismerkedhetünk, amelyeket nem nehéz megfőzni, viszont remekül fogjuk érezni magunkat a fogyasztásuk közben. 

A receptgyűjtemény mellett főzős sorozata is indul a BBC2-n, szóval úgy tűnik, hogy a tévés szakácsról mostanában tényleg azért fognak írni a lapok, amiben jó, és amit ő is szeretne: mert ő Nagy-Britannia egyik legkedveltebb tévés szakácsa. Aki nemrég a clean eatinget (szigorúan adalékanyag-és mindenmentes, egészségesnek szánt táplálkozás) kritizálta, mondván, ha valamit tiszta táplálkozásnak nevezünk, azzal feltételezzük, hogy minden más étkezés koszos, és szégyellnivaló. „Nem szeretem, ha valaki azért tartja magát jobb embernek, ahogyan étkezik. Döntéseket hozunk, az egészségünk érdekében, a magunk örömére, a jövedelmünk vagy a saját ízlésünk miatt, de szerintem ennek sosem volna szabad státusszimbólummá válnia.”