A 35 éves suffolki Chloe Peck élete két évvel ezelőtt vált rémálommá, amikor egyik lánya, Macey furcsa változáson ment keresztül, írja a Daily Mail.

Azóta a helyettes tanárként dolgozó nő folyamatos rettegésben él, most kilenc éves gyereke ugyanis már több száz alkalommal támadt rá. A lány rendszeresen, naponta két-három alkalommal kap fékezhetetlen dührohamokat, ilyenkor üti és rugdossa anyját, vagy épp tárgyakat dobál hozzá, néha egészen komoly sérüléseket okozva. Mivel Macey elég magas, és erős, nem könnyű megfékezni.

Volt, hogy olyan durván fejbe vágta Pecket, hogy a nő a padlóra zuhant, egy esetben pedig majdnem megölte.

„Múlt januárban történt, én épp az asztalnál ültem egy köntösben, és valami apróságra nemet mondtam Maceynek. Ekkor ő mögém osont, és hirtelen ráhúzta a kapucnit a fejemre, hogy megfojtson. Próbáltam üvölteni és levegőt venni, rettenetes volt."

A négy gyerekét egyedül nevelő nőnek fogalma sincs, mi váltotta ki a rémes személyiségváltozást Macey esetében.

„Gyakorlatilag egyetlen éjszaka alatt lett egy édes, boldog, kezelhető gyerekből egy szörnyeteg" – mesélte a lapnak kétségbeesetten.

Mivel legtöbbször egy másik szobában bujkál saját lánya elől, Peck úgy döntött, ez az állapot tarthatatlan. Szociális szervezetekhez fordult segítségért, miközben Macey iskolája is igyekezett segíteni, ám az általuk ajánlott, mentális betegségekkel foglalkozó egészségügyi szervezet (CAMHS) kétszer is elutasította a nő kérvényét.

Peck úgy érzi, nem csak anyaként vallott kudarcot, de máshonnan sem várhat segítséget.

„Vajon a saját lányomnak kórházba kell juttatnia ahhoz, hogy valaki foglalkozzon az üggyel?"

A suffolki társadalombiztosítási alap vezetője szerint ők minden megfelelő kérvénnyel foglalkoznak, ám ez nem az ő hatáskörük. Azt tanácsolta a kétségbeesett anyának, hogy forduljon a háziorvosukhoz, majd ő ajánl megfelelő segítésget.