A Gawker azt írja az AP nyomán, hogy őrizetbe vettek egy nőt, aki Bobbi Kristina Brownt ápolta a hospice házban.

Taiwo Sobamowónak nem volt ápolói végzettsége, de nemcsak az volt a baj, hanem az is, hogy másnak adta ki magát, mint aki valójában. Sobamowo ugyanis ellopta egy atlantai kórház nővérének azonosítószámát, és azzal dolgozott a Homestead Hospice házban.

Nem volt okunk kételkedni, vagy azt hinni, hogy ő nem egy jó nővér, akinek igazából nincsenek meg a megfelelő képesítései. De amint az egyik dolgozónk észrevette, hogy valami nem stimmel az azonosítószámával, azonnal értesítettük az illetékes hatóságokat

– írta közleményében a hospice-ház vezetője, Mallie Sharafa.

Arról viszont sem a rendőrség közleményében, sem az AP cikkében nem volt szó, hogy Sobamowo képesítés nélkülisége mennyire befolyásolta azt, hogy egyébként ő ápolta Bobbi Kristina Brownt nem sokkal a halála előtt.

Bobbi Kristina Brown


Whitney Houston és Bobby Brown 22 éves lánya július végén hunyt el, fél évvel azután, hogy otthonában eszméletlenül találtak rá a fürdőkádjában. A lány halála kapcsán egyébként még mindig tart a nyomozás, mivel a család továbbra is Bobbi Kristina Brown pasiját, Nick Gordont vádolja, aki egyben Whitney Houston nevelt fia is volt.

Taiwo Sobamowo ügye szeptemberben kezdődött, a nőt most okmányhamisítással, személyazonossággal való visszaéléssel, illetve azzal vádolják, hogy szakképesítés nélkül végzett nővéri munkát.