A Unicef francia kampánya után itthon is felkértek jópár divattervezőt, hogy készítsenek egy-egy babát, amit egy-egy celebbel karöltve majd jól el tudnak adni egy árverésen, hogy a befolyó összegből tiszta vízhez, élelemhez és gyógyszerhez juttassák az arra rászoruló gyerekeket.

Ez pedig mind szép és jó, csak egyetlen dolog volt nagyon feltűnő a budapesti Nobuban megtartott eseményen, hogy a kezdeményezés mellé a sok nő mellett csupán két férfi állt oda; Erdei Zsolt és Sebestyén Balázs.

Úgyhogy megkérdeztük az elkészült babákat örökbefogadó nőket, hogy szerintük hova tűntek a férfiak, és miért nem vesznek közülük többen is részt a Unicef kampányában.

  Ábel Anita szerint azért, mert:

A jótékonykodás általában egy nőknek titulált dolog. A férfiak ilyen szempontból szégyenlősebbek, vagy csak szeretnek háttérbe vonulni. A nők jobban előtérben vannak az anyaság miatt.

Az RTL Klub műsorvezetője, Pintér Adrienn, vagyis Ada próbálta arra fogni a dolgot, hogy azok közt, akik híresek is, meg szülők, is, több a nő:

Egy szülőt nyilván jobban megérint egy ilyen téma… És erre most leginkább szülőket kértek fel.

Valami hasonlót fogalmazott meg Pokorny Lia is, csak a színésznő ezt hosszabban taglalta:

Nyilván azért inkább nőket kértek fel, mert a baba, a gyerekekkel kapcsolatos probléma az anyasággal valahogy nekem is jobban összekapcsolódik. Nyilván sokkal több férfit érint ugyanez a kérdés, de valószínű, hogy az anyaság miatt kértek fel most több nőt. Abban bízom, hogy a férfiak majd akkor fognak jelentkezni, mikor a licitálásra kerül a sor.

És ezt a vonalat követte Liptai Claudia is, aki szerint egy nő védelmez, a férfi meg a pénzzel foglalkozik:

Ez úgy van, mint a bulvárlapoknál, hogy egy nő veszi meg, de otthon aztán elolvassa mindenki. Ez a mostani helyzet is ilyen. Hitelesebb talán még mindig egy nő szájából a gyerekek védelme, pedig én azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy a férfiak ugyanúgy gondolkozzanak erről, mert végül ők döntik el, hogy hova kerüljenek azok a pénzek...

Vajna Tímea pedig egyszerűen annyival zárta le a dolgot, hogy egy pasi kezében egyszerűen bénán néz ki egy baba:

Szerintem a gyermekek helyzetével kapcsolatban a nők sokkal fogékonyabbak arra, hogy odafigyeljenek és segítsenek. Valamint itt most babákról van szó, amiket magyar divattervezők készítettek, és talán egy kicsit furán nézne ki, ha egy pasi babával pózolna. Az Erdei Zsoltnak ezért külön gratulálok, hogy elvállalta.