Annak örömére, hogy végre bemutatták a mozifilm-sorozat utolsó részét, úgy döntöttünk, ma Éhezők viadala napot tartunk. Nem, ne kattintson el ön sem, aki egy részt, sőt, egy árva másodpercet sem látott a filmből! Sőt, ez a poszt most éppen önnek szól. 

Van ugyanis mentő ötletünk arra az esetre, ha kellemetlen lenne súlyos hiányosságait bárkinek is bevallania, így ahelyett, hogy szépen lemondaná az utolsó részre szóló mozimeghívását, tekintse meg az alábbi videót, amelyben a Mashable összefoglalta az eddigi 3 film minden igazán fontos és meghatározó pillanatát. Persze, tudjuk, nem egy Diákkönyvtáras Egri csillagok rövidített, de kifejezetten hasznos lehet, ha ön nem szeretne a kelleténél több energiát áldozni arra, hogy rendesen felzárkózzon a témában.

Bár a videó lényege érthető az angol nyelv ismerete nélkül is, azért íme, kivonatoljuk a lényeget.

  • A történet egy elképzelt világban játszódik, ahol sok a szegény, az a kevés gazdag meg nagyon gazdag. 
  • A gazdagok azzal szórakoztatják magukat, hogy a csórók közül válogatnak ki embereket, és tévéműsort készítenek abból, hogy lemészároltatják egymást.
  • A főszereplőt Katniss Everdeennek hívják, őt is beküldik másokat hentelni, de ő nem szeret ölni, viszont megnyeri a viadalt, ráadásul a társával, méghozzá úgy, hogy majdnem bezabálnak az éjfürt nevű mérgező bogyóból, és ezzel térdre kényszerítik a játék szervezőit, akik inkább a két győztest választják a nulla helyett. 
  • A második részben kiderül, hogy a következő évben különleges játék lesz, és az eddigi győztesek közül sorsolnak ki versenyzőket a csórók közül. Katniss tehát megint mehet az erdőbe túlélni, barátokat is szerez, de a "játéknak" idő előtt vége lesz, mert felkelés robban ki az elnyomó gazdagok ellen.
  • A harmadik részben kiderül, hogy a főszereplő a felkelés szimbolikus alakja lett, és nem tehet mást, mint hogy az élére áll. Csakhogy a végére Még Az Is Ellene Fordul, Akiről Sosem Gondolta Volna.