Pár nap és kiderül, hogy lopták-e az egyik legnagyobb magyar slágert

mm
2015.11.27. 18:34 Módosítva: 2015.11.28. 11:10

Kamy 2007-ben jegyezte be az Artisjusnál a fent is hallható Szosztár Rovész Tu Románi Sy című, később Cigánylány néven is megjelent számát. Ennek a számnak az alapjait használta fel Jolly, amikor 2012-ben bejegyeztette a később óriási slágerré váló No Roxa Ájt, viszont nem tüntette fel Kamyt zeneszerzőnek. Kamy pedig perre ment azért, hogy az ő neve is megjelenjen a most már a Youtube-on több mint 20 milliós nézettségű szám mellett.

A per első tárgyalását idén januárban tartották, de ezen nem jelent meg Jolly. A következő forduló most lesz november végén. Kamynak két nagyon fontos követelése van:

  • a 2013 óta, a szám artisjusos felfüggesztése óta kiosztott jogdíjak rá eső része
  • egy több helyen, a Blikkben, a Borsban, a Storyban és Jolly hivatalos rajongói oldalán is megjelentetett elégtételt adó nyilatkozat.

Pénzt igazából nem követel, vagy legalábbis nem sokat a keresetlevele alapján. Nagyjából 100 ezer forint gazdagodási visszatérítést szeretne, 500 ezer forint nem vagyoni kártérítést, zeneszerzőként a jogdíjak ráeső 60 %-át, valamint az évek alatt felgyűlt kamatokat, és persze természetesen a perköltséget is Jollyra szeretné terhelni. Ez utóbbi tétel meglepően sok lehet az elhúzódó tárgyalás és a szakértő felkérése miatt.

Merthogy az ügyben egy háromtagú szakértői bizottság állapította meg, hogy Kamy és Jolly száma tulajdonképpen megegyeznek.

Korábban Jolly is elismerte, hogy felhasználta Kamy számát, csak szöveget írt hozzá újat. Aztán ahogy alakult a balhé a dal körül, úgy lettek Jolly nyilatkozatai kissé zavarosak.