Gwyneth Paltrow évek óta vezet egy életmódoldalt (GOOP), amelyen tanácsokat ad nőknek arról, hogyan öltözzenek, mit kenjenek magukra, mit egyenek, és hogyan legyenek szuperboldogok. Általában azért szokták kritizálni, mert tényleg rettenetesen gazdagnak kell lenni ahhoz, hogy valaki innen válogasson magának holmit, vagy karácsonyi ajándékokat a szeretteinek.

Paltrow oldala mostanában is közöl vásárlásra ajánlott termékeket, akár a mindennapokra, akár a  fa alá. Kezdjük az utóbbival, mert cikkünk írásához is innen merítettünk ötletet:

a 179 ezer forintos vécépapírkészletből.

Ezen az oldalon tekinthetik meg a sztenderd ajándékötleteket felvonultató listát, amelyen saját bevallása szerint nevetséges, de menő dolgokat közöl. Ezek közé sorolja tehát a svájci Joseph's Toiletries termékét. Hogy mit tud ennyiért? Hát „a legbőrnyugtatóbb, legjobb nedvszívóképességű toalettpapír a világon. Minden egyes lap a forma és funkció többrétegű mikrokozmosza, amely tervezésekor a kényelmet és a tisztaságot tartották szem előtt”. Van benne provitamin, gyengéd szálak, és bőrkímélő felület, amely „még száraz használat esetén” is óv. Mindezt kilenc hónapig, ennyi időre elég a szett.

Nagy kedvencünk még a semmialátét. Ezt itt nézheti meg, és az, aminek tűnik: négy X, száranként nem egészen 12 centisek. A szett húszezer forintnak megfelelő dollárért kapható, mindenkinek ajánljuk, aki szellemlábasokat kíván elhelyezni az ebédlőasztalán. 

Csak úgy

Gyakran vásárol 28 ezer forintért kasmírsapkát? Csak mert Paltrow szerint kéne. Érdekesség: találomra beírtuk a keresőbe, hogy kasmírsapka, és azonnal találtunk egyet kilencezerért. Pedig vehetne a színésznő ajánlásával 38 ezerért is.

A feltámasztó fürdősónak sajnos csak a neve érdekes: az összetevői közt mindenféle algák és vízinövényfélék vannak. Jó, az ára is érdekes: több mint tízezer forint, ennyiért támasszon is fel. De sajnos a rezurrekció itt annyiból áll, hogy méregtelenítünk, és a tudatunk is tisztul. Paltrow nagyon szeret méregteleníteni.

Ha viszont a pénztárcáját is szeretne megajándékozni a mélytisztítás élményével, a kozmetikumok – a honlapon kiemelt – legdrágábbikát ajánljuk: ez az arcmaszk nagyrészt egy tégelynyi rózsavíz és rózsaszín agyag keveréke, amely egyszerre hidratál, és még mi? Hát persze, méregtelenít. Ára csaknem 69 ezer forint, de nem akarjuk átverni: erre még rájön a szállítási költség is.

Szóval telnek az évek, de Gwyneth Paltrow elképzelései nem közelítenek a valóságunkhoz. Ami a történet mindegyik résztvevőjéről sokat elmond. De ha szeretne még ilyeneket nézegetni, hát itt az ajándékkínálat, itt pedig Paltrow személyes kedvencei.