Megvan mi volt 2013 egyik legnagyobb slágere? A Suit & Tie. Justin Timberlake és Jay-Z közös dalától volt hangos minden. Szénné is hallgatták az emberek. Ezt itt:

A dolog szépséghibája, hogy a Sly, Slick and Wicked banda 1973-as Sho' Nuff című dala alapja teljesen megegyezik a Suit & Tie-jal. Az eredeti számnak maga James Brown volt a producere. Íme:

A Universal Music Group ki is fizette a pénzt az alap, vagyis a sample használatáért. Ezzel nem is lenne semmi gond. Eddig patyolattiszta Justin Timberlake és Jay-Z feldolgozása.

De!

A banda szerint az eredeti vokál jogait sose birtokolta a Universal Music Group, márpedig azt is átvették.

Sőt!

A Sly, Slick and Wicked formáció abból sem kapott egy kósza dollárt sem, amikor a Universal Music Group a Bud Light sör reklámzenéjeként értékesítette a Suit & Tie-t. A jog szerint ilyenkor az eredeti dal tulajdonosának engedélyét is ki kell kérni. Tehát nekik is csurrant-cseppent volna valami.

Ez a dal több mint 3 millió példányban kelt el és 93 milliószor kattintottak rá a YouTube-on. És most ebből a gigászi tortából kéri a neki kijáró szeletet a Sly, Slick and Wicked formáció. 

via: TMZ