De akkor kit? Maradt volna egyedül? Vagy visszakönyörögte volna magát a kidobott Aidanhez? Vagy ott van még Petrovsky, a hideg orosz, aki Párizsban magára hagyta Carrie Bradshaw-t, sőt, még egy pofont is lekevert neki. Nagyjából ezek az opciók, de egyik sem valósulhatott meg, 

hiszen Sarah Jessica Parker karaktere Mr. Big mellett döntött.

A romantikus, mesébe illő vég viszont nem mindenkinek tetszett. Kiderült, hogy a sorozat alkotója, Darren Star egyáltalán nem rajong a befejezésért. Egy Kindle-re kiadott interjúban elmondta, mi a baj a Szex és New York happyendjével. 

Azt hiszem, [a befejezés] teljesen elárulta a sorozatot, hogy miről is szólt igazából: egy nő nem feltétlenül a hazásságban találhatja meg a boldogságot. Nem arról van szó, hogy ott nem lehet, de a sorozat pont úgy indított, hogy eltért a romantikus vígjátékoktól. Pontosan ezért imádták annyira nők. 

Szóval Darren Star gyakorlatilag a magányt szánta Carrie-nek, hogy egyedül is megállja a helyét, pont ugyanúgy, ahogy az első évadokban, mikor másról sem szólt az élete csak az egyéjszakás kapcsolatokról és a bulikról. Na meg a barátnőiről. De ennek az utolsó évadokban vége szakadt, a főhős már mást keresett a férfiakban, biztonságra vágyott. Amikor viszont megtalálta, már fojtogatónak érezte, a mintaférj Aident simán lepasszolta, amint felmerült a házasság gondolata. De mielőtt szavazna arról, hogy mégis ki lett volna a legideálisabb Carrie-nek, jó, ha tudja, Sarah Jessica Parker hogyan fejezte volna be a párizsi epizódokat. Szerinte Carrie-nek két lehetősége maradt.

Vagy tényleg tök egyedül megy vissza New Yorkba, és kezdi elölről, vagy Petrovsky utána megy, és minden király.

És hol marad Aiden a buliból? Elvégre egy csomóan neki drukkoltak. Az se lehet véletlen, hogy a Szex és New York-film második részében Aidennel kavarnak össze, Petrovsky sehol. 

Kit kellett volna Carrie-nek választania?

Hamár befejezések, nem ez a sorozat az egyetlen, ahol a rajongók másra számítottak. A klasszikus példa az Igazából szerelem elesett Markja, aki táblákkal vallott szerelmet a legjobb barátja feleségének. A karaktere olyan kedvesre, szerethetőre sikerült, hogy mindenki megsajnálta, és drukkolt, hogy a palinak jöjjön össze valami. 

A sorozatoknál az Így jártam anyátokkal befejezése is megosztotta a közönséget. Ted meg Robin? Akár Carrie-Mr. Big párhuzamot is lehet vonni, annyiszor dobták egymást. Már mindegy, összejöttek, punktum. Van, aki meg a Dawson és a haverok végével nincs kibékülve. De nincs mit tenni, úgyse lehet mindenkinek jó.