Cindy Crawfordról a napokban kiderült, hogy az ötvenedik születésnapján visszavonul, mert elég volt neki a modellkedésből, és úgy érzi, nem tud megújulni. Minthogy egy legendás modell legendás karrierjéről van szó, a bejelentéssel élénken foglalkozott a világsajtó.

Csakhogy hiába: Crawford hamar kiírta az Instagramjára, hogy ezt igazából nem úgy gondolta, ahogy hangzott.

Minden évben mondom a gyerekeimnek, hogy nyugdíjba megyek. Állandó viccünk ez a családban. Aztán minden évben adódnak izgalmas lehetőségek. Igaz, hogy szívesen koncentrálok már inkább a vállalkozásaimra, a barátaimra és a családomra - [de] nem teszek nagy bejelentéseket (nem minden szalagcím mondja el a teljes történetet!). Szerettem az elmúlt harminc évben a divatipar része lenni - és ha valamit megtanultam belőle, az ez: sohase mondd, hogy soha. Köszönöm a támogatást, alig várom, hogy mit tartogat 2016! Puszi, Cindy

Ha belegondolnak, igazából sokkal jobb lett volna, ha Crawford tényleg nyugdíjazza magát modellként. Meg is mondjuk, miért.

Mert a lehetőségei nem is olyan jók

Egyrészt, mert ritkán adódnak, hiszen hollywood, a reklámszakma, de még a zeneipar is fiatal nőkkel van tele.  Másrészt tényleg, mi újat lehet neki még mutatni ennyi év után?

De ha adódik is egy olyan izgalmas lehetőséget lát például egy Claudia Schifferrel és Naomi Campbellel közös Balmain-fotózásban (hiszen az is) - ugyanakkor a végeredmény lehangoló

Mert ezzel tényleg példát mutathatna

Cindy Crawford ötven lesz idén. Igen, még mindig bombajól fest, de már nagyon, nagyon régóta több ő egy szép nőnél, és igazán példamutató lenne, ha tudatosan terelné más, új irányokba a jó nő képét és attribútumait a társadalomban.

Miért nem arrról beszél, hogyan áll a saját ötlet alapján megvalósítandó sorozata, a kilencvenes nyolcvanas évek modellvilágáról? Miért kell Karlie Klosstól hallanunk inkább arról, hogy a lányok tanuljanak meg kódolni? Oké, írt egy könyvet, amelyben elvileg elmondja, hogyan vált azzá, aki, de talán most már csak úgy jószolgálatilag is megtaníthatná a világnak, miként kell sikeres nőnek lenni. 

Mert akkor sokkal gyakrabban látnánk meztelenül

Ez persze már a vicc-kategória, de nem állítunk valótlant sem. Mostanában az a benyomásunk ugyanis, hogy amint egy-egy híresnő bejelenti, hogy többé nem vetkőzik, vagy nem lépeget bugyibemutatókon, vagy simán nem modellkedik többé, sokkal többször látjuk, mint azelőtt, és jóval kevesebb ruhában.

Kedvenc ilyen példánk Miranda Kerr, aki úgy döntött, felhagy a Victoria's Secret bugyibemutatóinak tevékeny látogatásával, mert új lehetőségekre vágyik, amelyet "tökéletesen tükrözik a szenvedélyeit". Ez esetben a szenvedélyei a meztelenül erkélyen ácsorgás, a fenékmutogatás, a szexes cipőreklámozás, és még oly sok minden!

De ott van Gisele Bündchen is, akit önnyugdíjazása óta főleg bikiniben látunk, már ha egyáltalán van rajta felső, bugyi, vagy mondjuk bármi. Persze a nyaralós, családi képeit nem minősítenénk modellmunkának, de hozzátartozik a teljes képhez.

Doutzen Kroes? Annyira visszavonult, hogy ha nem az Instagramon látjuk viszont fehérneműben, akkor a strandolós képeit csodálhatjuk, és hát van miket.