Oszter Sándor még 2014 februárjában nem tudott bevenni egy kanyart a MOM Park budai bevásárlóközpont mélygarázsában. Nekiment a falnak, majd egy oszlopnak, később pedig még egyszer meghúzta autóját. Az akkori hírek szerint vérében 8-10 felesnyi alkoholszintet találtak, ezért az ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt ellene vádat, jogosítványát pedig bevonták.

A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön 140 óra közérdekű munkára ítélte a színészt – jelentették a helyszínről tudósítóink.

Oszter Sándor az utolsó szó jogán azt mondta, nem ismeri el a bűnösségét.

Mivel a színész korábban semmit nem volt hajlandó elárulni személyi körülményeiről, a bíróság kénytelen volt a Nemzeti Adó és Vámhivataltól bekérni ezeket az adatokat. Eszerint Oszter 2013-ban összesen 377 ezer 525 forintot, 2014-ben pedig 383 ezer 943 forintot keresett, vagyis

havonta nagyjából 30 ezer forintból kellett megélnie. Hivatalosan.

Vagyis anyagi helyzete nem tette lehetővé a pénzbüntetést, az ügyész indítványozta, hogy a bíróság közérdekű munkára ítélje, tiltsa el a vezetéstől, és térítse meg a bűnügyi költségeket is. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, Oszter Sándor ügyvédje viszont felmentésért fellebbezett, így az nem jogerős. 

Nem értek egyet a döntéssel, mert értelmezhetetlennek tartom a bíró érvelését

– mondta a Velvetnek a színész, miután kiviharzott a bíróság épületéből. Oszter továbbra is azt állítja, hogy csak a vezetés után ivott - emlékei szerint 5 deci konyakot. 

Posztunkat folyamatosan frissítjük.

Ha másodfokon is ugyanez a döntés születik, azt sportolásnak fogom fel

– helyezte kilátásba Oszter Sándor, aki csütörtök este visszatér abba az áruházba, amelynek a parkolóját letarolta. Ott ugyanis egy filmes eseményen vesz részt. 

Az első fokú ítélet értelmében a színész hetente legalább egy napon, díjazás nélkül köteles elvégezni a könnyű fizikai munkából álló közmunkát. A járművezetéstől két év öt hónapra tiltották el, a bíróság azonban beszámítja a bűncselekmény időpontjától eltelt időt. Neki kell viselnie a bűnügyi költségeket is, amelyek 77 ezer 800 forintot tettek ki.

Dr. Gebe Zoltán, bíró szerint a szakvéleményből viszont egyértelműen kiderült, hogy a színész nem a vezetés után ivott. Ráadásul a vádlott minden szavával mást mondott, azzal ütötte korábbi állításait és a meglévő bizonyítékokat is.

Mint arról beszámoltunk, a színész korábban is azt állította, hogy csak azután ivott, hogy megtörtént a baleset, amit egyébként nem vett észre. Az ügy tavaly decemberben került a bíróság elé, és már az első tárgyalási napon elhangzott néhány igazán meredek állítás. A kihallgatást levezénylő rendőrtiszt szerint Oszter Sándor a baleset után azt bizonygatta, hogy FBI-ügynök, vagyis félig-meddig kollégák. A színész emellett lenyomott pár fekvőtámaszt, a kapitányságon pedig mindenkivel szkanderezni akart, beleértve az éppen elfogott zsebtolvajokat és a rendőröket is.