Még akkor is így van, ha nem Gagáé lett idén az Oscar a legjobb betétdal kategóriájában. Lady Gaga mindig különc volt, ezzel hívta fel magára a figyelmet, de az évek során az ízléstelentől eljutott az extrémig. Annak ellenére, hogy már több mint 10 éve a pályán van,

még mindig rá tudunk csodálkozni, mennyire fantasztikus hangja van. 

Ha csak az elmúlt hónapokat vesszük, Gaga a plafont is leénekelte a helyéről a Super Bowlon. Bár sokan inkább a piros nadrágkosztümével voltak elfoglalva, – igaz, ami igaz, hogy nem egy, nem kettő furcsa izére hasonlított Effie Trinkettől egy szelet pizzáig – de a lényeg, hogy emlékeztetett bennünket, hogy az a hat Grammy nem csak úgy az égből hullott az ölébe. 

Lady Gagát 2016-ban jelölték Oscar-díjra. A legjobb betétdal kategóriájában nem ő vitte el a szobrot, mégis mindenkinek tátva maradt a szája, mikor előadta a Till It Happens To You-t, ami a The Hunting Groundhoz írtak. Gaga a szexuális erőszak áldozatai mellett állt ki, 52 bántalmazott csatlakozott hozzá a színpadon. Kesha a díjátadó után Twitteren köszönte meg az előadás üzenetét, mivel az elmúlt hetekben az ő történetétől hangos a sajtó. Bár a producere, Dr. Luke kijelentette, hogy Kesha nem áldozat, mégis rengetegen támogatják az énekesnőt. A Kesha-ügy részleteiről itt olvashat bővebben. 

Gaga Oscaros performansza után állva tapsolt a közönség, sokan megkönnyezték a Till It Happens to You-t. Az énekesnő egyébként még 2014-ben mondta el a nyilvánosság előtt, hogy 19 évesen egy 20 évvel idősebb férfi erőszakolta meg

Ha az Oscar-jelölés nem volna elég indok Lady Gaga sikereire, idén egy Golden Globe-ot is hazavitt. Az American Horror Storyban nyújtott alakítását díjazták, ami elég brutálisra sikerült. De itt még nincs vége Gaga szériájának. Muszáj megemlíteni, hogy

maga mögött hagyta a húsruhákat, és elegánsra váltott.

Természetesen nem vesztette el az eredeti stílusát, csak felpumpálta egy keveset. Néha egy piros gumikesztyűvel, néha óriási csápokkal dobja fel az unalmas szetteket, vagy csak simán gyönyörű. Az Oscar-gála után Mark Seliger készítette a valaha látott talán legjobb fotót róla. 

@ladygaga #vfoscarparty

A photo posted by Mark Seliger (@markseliger) on

Hogy még jobban érezze, Lady Gagából micsoda nő lett, nem árt visszanézni az énekesnő lassan 10 éves képeit. Oké, régen mindenki ciki volt, de így látszik igazán a különbség. A galériánkban jó sok fotót talál a régi és új Gagáról. Nyitóképnek pedig álljon itt egy 2007-es szett, amivel simán végignyomhatta volna bármelyik Budapest Parádét. 

Mindennek tetejébe nem elég, hogy Lady Gaga minden szempontból karrierje csúcsához közeledik, de még boldog is a vőlegényével, Taylor Kinney-vel.

Ér ez? Ér. 

Kinney tavaly Valentin-napon kérte meg Gaga kezét, stílusosan egy szív alakú gyűrűvel. Az esküvőről még nem hallani, de majd lesz, láthatóan odavannak egymásért. Legutóbb az Oscar-gálán mutatkoztak együtt. Szépek, sikeresek. Lady Gaga főleg.