Március 10-én, a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra Psota Irént. A kétszeres Kossuth- és Jászai-díjas színésznőtől, a nemzet színészétől több százan - családja, barátai, pályatársai és tisztelői - vettek végső búcsút.

  Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója emlékeztetett arra, hogy csaknem 30 évig volt a társulat tagja. Tehetsége nem ismert műfaji korlátokat, mint mondta, biztonságosan mozgott klasszikus drámák főszerepeiben éppúgy, mint bohózatokban. Ugyanolyan tökéleteset nyújtott prózában, mint a zenés műfajban.

 Csodáltam életerejét és keménységét. Ahogy küzdött egy életen át az alakításaiért, a sikerért, és azt is, hogy amikor úgy érezte, eljött az idő, abba tudta hagyni.

Almási Éva színésznő Psota Irén szavait idézve úgy fogalmazott, "mi színészek rohangálunk egy arénában, és a hátunk már tele van tűzdelve színes szalagos pengékkel, úgy nézünk ki, mint egy csodálatos tarka bokor, és nem is tudjuk, hogy nem élünk, de még mindig rohanunk".

Psota Irént számos művésztársa búcsúztatta, mások mellett volt férje, Ungvári Tamás író, Balázsovits Lajos, Bodrogi Gyula, Csákányi Eszter, Csonka András, Dunai Tamás, Haumann Péter, Huszti Péter, Koltai János, Lőte Attila, Nagy Sándor, Piros Ildikó, Pusztaszeri Kornél, Szacsvay László, Szerednyey Béla, Székhelyi József és Tordy Géza színművészek, Kerényi Imre rendező, Balázs Péter, Karinthy Márton és Nemcsák Károly színházigazgatók, Kocsák Tibor zeneszerző, Mága Zoltán hegedűművész és Till Attila rendező-műsorvezető.

A színésznő február 25-én, életének 87. évében hunyt el.