Azt már reggel összeszedtük, hogy a Bors és a Blikk szerint Galambos Lajos és családja miért utazhatott el és mivel csapja el az időt Mexikóban. S bár a Blikk korábban arról írt, hogy Lagzi Lajcsi megszökhetett, később a zenész egyik ügyvédje azt mondta, hogy az utazást bejelentették a hatóságoknak és március végén az egész család itthon lesz.

Lagzi Lajcsival – és feleségével – már a gyanúsítotti kihallgatásán minden bizonnyal közölték, hogy amennyiben megváltozik a

  • tartózkodási helye
  • értesítési címe vagy
  • lakóhelye

azt köteles bejelenti a rendőrségen. És bár az ügyvéd szerint a rendőrség nem tervezett vele semmilyen nyomozati cselekményt, Lagzi Lajcsi boldogasszonypusztai birtokát szerdán is rendőrök lepték el. 

Persze, ehhez nem feltétlenül kell, hogy a gyanúsítottak otthon legyenek, kivéve, ha

idézné őket a nyomozóhatóság. Ha nem jelennek meg, akkor a gyanúsítottakat megpróbálnák elővezetni. Ha ez sem sikerül, akkor ilyen esetekben elfogató parancsot bocsátanak ki

– mondta Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Mivel Galambos Lajost, feleségét és a zenész érdekeltségébe tartozó tatai apartmanház közös képviselőjét Székesfehérváron vették őrizetbe még 2015. szeptember 22-én, és mivel még mindig folyik a nyomozás, a zenésznek és feleségének a rendőrségnek kellett szólnia a tavaszi vakációról. 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a Velvetnek nem akarták elárulni, hogy Lagzi Lajcsiék eleget tettek-e kötelezettségüknek, mondván a nyomozás folyamatban van. Szóval, csak remélni tudjuk, hogy igen, és a zenész arca nem köszön vissza hamarosan a police.hu-n.