Sebestyén Balázs nemrég a Morning Show c. rádióműsorában fejtette ki véleményét Lilu vetkőzése kapcsán a nők önelfogadásáról, negatív példaként felhozva Sarka Katát, Dukai Reginát és Zimány Lindát, a műsorvezető szerint ők ugyanis hamis képet mutatnak a nőknek:

A Sarka Katánál is nagyon szeretem, azt hogy "fogadd el magad". Annak a nőnek, aki egyébként napi x órát van edzőteremben, onnan átmegy egy divatbemutatóra, onnan meg elmegy napi 6 órát edzeni, és van bébiszittere, meg mindenki, aki megoldja a dolgot, annak azért baromi könnyű! De amikor azért beleállsz, amikor bevásárolsz, amikor gyereket nevelsz, amikor vezeted a háztartást, amikor takarítasz, amikor fölszedsz néhány kilót basszus és amikor nem biztos, hogy úgy nézel ki, ahogy azt elvárod magadtól, akkor azért sokkal nehezebb azt mondani, hogy persze, "fogadd el magad, hogy így nézel ki"! Napi x óra edzőterem után, ahogy a Dukaiék meg a Zimányék, meg mindenki mondja és nyomja ezt a new age-es "fogadd el magad" és "mi nők vagyunk" dolgot... Gyerekek, napi 8 órában minden nő el tudná magát fogadni, csak nincs lehetősége! Nincs egzisztenciája, hogy ezt megtegye, nem tud elmenni háromszor vagy négyszer edzeni a héten, és igenis baja van önmagával! Baromi könnyű valamit mondani, miközben a ráfordított idő nem életszerű. Nekik ez az életük, hogy konditeremről konditeremre járnak, vásárolnak, ide mennek, oda mennek. Ha három gyereket nevelsz, ha háztartást vezetsz, ha főzöl... A Facebook is egy nagyon nagy csapda, és nektek nőknek a legnagyobb csapda, mert közben ezeket a nőket követitek, és önképzavarosak lesztek, pedig nem szabadna. Nagyon nem szabadna.

Megkerestük Sarka Katát, aki a Velvetnek elmondta, hogy egyáltalán nem hallotta a műsort, de valaki a Facebook-oldalán a kommentek közt idézett neki Sebestyén Balázstól, így tud róla, hogy szóba került a neve a Morning Show-ban. Sarka már ott, Facebookon reagált az idézettekre:

Én 2 gyereket nevelek, 2 céget irányítok, nem az edzésről és a vásárlásról szól az életem, mégis be tudom illeszteni hetente 3szor az edzést! Ezek mind kifogások, amiről Balázs beszél, aki szintén sosem járt még edzőterem közelében sem! Aki akar változtatni, az tud is!

A Velvetnek Sarka pedig azt mondta, teljesen normális a viszonya Sebestyén Balázzsal, és ezután is az lesz, nem gondolja, hogy a műsorvezető meg akarta bántani:

Egész egyszerűen betett egy kalapba, amibe beletartozott az ő szemlélete szerint Zimány Linda és Dukai Regina, miközben a két lánynak még nincsen családja, tehát nyilván nem lehet annyira összehasonlítani. A Regináról tudom, hogy rengeteget dolgozik, műsort vezet, webshopot üzemeltet, a saját facebookos és instagramos felületeit ügyesen értékesíti, tehát ez a lány a korosztályához képest teljesen normálisan, olyan munkát végez, mint bárki más.

Sarka Kata még hozzátette, szerinte Sebestyén Balázstól álságos volt azt feltételezni, hogy az ember annyit csinál, amennyit Facebookon lehet látni, hisz ő is dolgozik:

Én is dolgozom, a Magyarország szépét rakom össze most, csinálok egy online marketing céget, amiben ugyan van egy társam, de a napi dolgokat én viszem, emellett meg műsort vezetek, fotózásokra járok. Én sem feltételezem azt Balázsról, hogy reggel 6-tól 10-ig dolgozik, és egyébként meg otthon fekszik, vagy a haverjaival sörözik valahol. Gondolom neki is több ennél az élete.

(forrás: Blikk)