Chi Chi DeVayne még év elején posztolta a fenti kombóképet – akkor feltehetőleg még nem sok rajongója/követője volt. Ez azonban nem sokkal később drasztikusan megváltozott, amikor kiderült, hogy az elképesztő show-kat prezentáló művésznő bekerült egy immár nemzetközi hírnévnek örvendő tehetségkutatóba. Ilyeneket tud ő:

Merjük remélni, hogy ön is rájött már, hogy miről van szó: Chi Chi DeVayne egy transzvesztita előadó és természetesen a travik amerikai tehetségkutatójában szerepel ő most, a RuPaul's Drag Race-ben. Chi Chi DeVayne a gengszternek indult srác női alteregója. Így néz ki ő most férfiként.

Ebben a műsorban már nyolcadik éve mutatnak szezononként tizenvalahány férfiként élő, de nőként fellépő személyt – miért pont Chi Chi DeVayne-nek szentelünk most egy külön cikket, amikor simán lehet, hogy a következő hétfőn már ki is esik a versenyből?

Hát egyrészt azért, mert a legutóbb például egy ilyet mutatott be, amikor az életéért kellett tátognia a műsor végén a Call Me című Blondie-számra, Debbie Harry és Chris Stein gitáros jelenlétében. (Ez az az adásrész egyébként, ami a Lip Synch Battle című önálló műsort is inspirálta.) A lényeg, a tánc és a holtan összeesés (szaknyelven death drop, lásd alább) 1:10-nél kezdődik.

Chi Chi DeVayne másrészt azzal tűnik ki a mezőnyből, ami a cikk tetején található fotón is látható valamennyire. Ő ugyanis nem mondhatja el magáról, hogy világéletében művésznőnek készült volna. Sőt, egy kifejezetten szegény környéken nőtt fel, és fiatalon egy gengszerbanda tagja volt – az atlétás kép feltehetőleg ebben a korszakban készült. A bűnözői élettel aztán felhagyott, de pénzre szüksége volt, így gengszterből először közérti eladó lett, és csak aztán állt át szép lassan az előadóművészetre.

Az átalakulás tényleg sokkoló még azoknak is, akik a RuPaul's Drag Race előző hét évadát már látták, még akkor is, ha négy évvel ezelőtt szerepelt már a műsorban egy olyan versenyző, aki korábban a börtönt is megjárta. Ő se egy hétköznapi jelenség, a neve Latrice Royale, és már csak egyvalamivel tartozunk, megmutatjuk, hogy mi az a death drop. Ez egy bizarr és jellegzetes táncfigura, ami ebben a szubkultúrában valamiért roppant népszerű, és amelynek neve annyit jelent, hogy holtan összeesés. Az alábbi death drop-válogatástól garantáltan tátva fog maradni a szája.