Az arkansasi főiskolai kosárlabdás, Nathan Fort megható posztban közölte a világgal, hogy homoszexuális, és azt is leírta, mi történt vele a legelső randiján. A sportoló azért tartotta fontosnak elmondani élete történetét és beállítódását, mert elege lett a kirekesztésből és a pletykákból. 

„Egy nagyon helyes pasival találkoztam, aki a közelemben lakott, és aki találkozni akart velem. Együtt mentünk a bárba, a szívem gyorsabban vert, izgatott voltam és ideges, mi vár rám az éjjel.

Autóztunk és beszélgettünk. Úgy tűnt, minden tökéletesen indul a legelső randimon egy férfival. De nem az volt. Kirángatott a kocsiból. Megerőszakolt. Bedrogozott. Megváltoztatta az életemet"

– vallotta meg. Azt is hozzátette, hogy vívódott, írjon-e erről, de ez is az élete része, és ez is része annak, amilyen emberré vált mára.

A kosaras az OutSports lapnak írta az érzelmes sorokat, hogy beszéljen arról, áldozatul esett. A történtekről senkinek nem beszélt, a csapattársainak sem, az erőszaktevő férfit pedig nem jelentette fel, így nem állt bíróság elé. A nemi erőszak után megpróbált nőkkel ismerkedni, de nem érezte jól magát, és elmondta a barátainak, hogy meleg. A csapattársainak is és az edzőjének. 

A coming out semmit nem változtatott a társaival való kapcsolatán, sőt, mindenki támogatta. És még a ratyi kosaras jelzőt sem kapta meg tőlük, amitől tartott, mindenki ugyanúgy kezelte, mint addig, egy kosaras srácként.