A Főnök úgy döntött, lemondja vasárnapi koncertjét Észak-Karolinában. Az államban ugyanis nemrég egy olyan törvényt fogadtak el, amelyben többek között kikötötték, hogy a közintézményekben mindenki a születési anyakönyvi kivonaton szereplő nemének megfelelő mosdót használhatja csak, függetlenül attól, hogy mi a választott neme. Ez pedig természetesen óriási felháborodást okozott a transzneműek és az őket támogatók körében.

Utóbbiakhoz tartozik a zenész is, aki szerint olyan embereknek köszönhetik ezt a törvényt, akik képtelenek belenyugodni abba, hogy az ország az emberi jogok területén milyen komoly fejlődésen ment át az utóbbi időszakban. Hozzátette, Észak-Karolinában természetesen sokan vannak, akik megpróbálnak küzdeni a negatív diszkrimináció ellen, és úgy érzi, ő és zenekara úgy tudja támogatni az ügyüket, ha nem lépnek fel. Springsteen a közleményében természetesen elnézést kért a rajongóitól, de "vannak dolgok, amik fontosabbak egy rockkoncertnél, és ilyen például az előítéletekkel és bigottsággal szemben folytatott harc".

A tiltakozáshoz egyébként már előtte is rengetegen csatlakoztak, számos nagyobb cég döntött úgy, hogy inkább máshol valósítja meg azokat a beruházásokat, amiket eredetileg Észak-Karolinában szerettek volna - írja a Daily Mail.