A TMZ szerint erre bírósági iratokból derült fény, amelyek a Britney Spears és Sam Lufti (aki az énekesnő menedzsere és barátja volt) közötti jogi csatározások kapcsán kerültek nyilvánosságra.

A dokumentumok alapján Britney Spears élete még 2007-ben fordult káoszba. Válófélben volt, gyermekei felügyeleti jogáért küzdött és elhidegült a szüleitől. Valószínűleg ezért próbált a drogokba menekülni. 

Az ügyben eljáró bírók szerint a helyzet odáig fajult, hogy amikor megkérte Sam Luftit, hogy legyen a menedzsere, a férfi két dolgot kért tőle. Azt, hogy saját maga állíthassa össze a csapatát, meg azt, hogy jöjjön le a drogokról. Arra is fenntartotta a jogot, hogy szükség esetén kábítószer-kereső kutyákkal ellenőrizhesse, hogy tényleg tiszta-e.

Britney Spears ugyan megígérte, hogy többet nem fog cuccozni, de aztán megszegte a szavát. A mélypontot az jelentette, hogy egy parkolóban aludt. Ez vélhetően azon a napon történt, amikor elvették tőle két gyermekének felügyeleti jogát. Később aztán apja segítségével sikerült talpra állnia, mind szakmailag, mind emberileg.