A Donnie Darko rendezője, Richard Kelly tuti, hogy sosem felejti el a 2006-os fesztivált, amikor ízekre szedték a filmjét, egy furcsa sci-fit, és vele együtt a karrierjét. Az egyik kritikus, Roger Ebert egy mondatban összefoglalta, milyen volt a hangulat a Southland Tales, azaz A káosz birodalma vetítésén. 

Összezavarodott, kábult, unott voltam, mikor kifütyülték (a filmet) körülöttem. Kellemetlenül éreztem magam. 

Bár a film az alkotók szerint is befejezetlen volt, mégsem léptek vissza. Kelly azt nyilatkozta, hogy nem akarta kihagyni Cannes-t, el akarta mondani, hogy még alakul a projekt. Arra viszont sokan figyelmeztették, hogy ezt ne nagyon hirdesse a nagyközönség előtt, tartsa meg az infót magának. Szükségtelen volt világgá kürtölni, hogy A káosz birodalma még abszolút nincs kész, a kritikusok nem kímélték, ahogy a nézők sem. A trailert nyugodtan nézze meg, próbálja meg összerakni, mi is történik a 2008-ban játszódó sztoriban.

Még a film egyik szereplője, Justin Timberlake is a következőt mondta a moziról:

Még mindig nem tudom, miről is szól a film. 

Hogy most az pozitív vagy negatív, hogy a főszerepet Dwayne Johnson és Sarah Michelle Gellar kapta, azt nem tudom, mindenesetre a hivatalos bemutató után se lett jobb a helyzet. A káosz birodalmát 17,5 millió dollárból rakták össze, de alig több mint 50 moziban vetítették, és 275 ezer dollárt hozott vissza. 

Hogy mi lett Richard Kellyvel?

A rendező 2006-ban 31 éves volt, Hollywood imádta, bármilyen melót megkaphatott volna a Donnie Darko után, de ő még egy X-Men-filmet is visszamondott, hogy olyan projektekkel foglalkozzon, ami igazán érdekli. Az IMDb-je alapján 2009-ben volt utoljára bejegyzett filmje, a The Box Cameron Diazzal. 

(Forrás: Hollywood Reporter)