Ugye mindenkinek megvan Mc Hammer? Tudják, neki köszönhető ez a csodálatos nóta.

Az egy dolog, hogy a nevének semmi köze sincs a szerszámhoz, nem egy kalapácsnak köszönhető a művésznév, hanem egy baseball játékosnak. De ez most teljesen mindegy.

Mc Hammer (magyarul Mc Kalapács, még magyarabbul Ceremóniamester Kalapács) adott egy interjút, amiben elmondta, hogy fél a kalapácstól. Még egyszer:

Mc Hammer fél a kalapácstól.

Oké, nincs szerszámfóbiája vagy bármi ilyesmije, de rendesen parázik, ha használnia kell a kalapácsot, mert megütheti vele az ujját. Ezért úgy szervezi életét, hogy minél kevesebbet és kevesebbszer kelljen kalapálni.

Ugyanakkor az is lehet, hogy a "van az a pénz, amennyiért korpásodik az ember haja" esettel állunk szemben, mert Mc Hammer épp egy reklámban szerepel a már megszokott buggyos gatyájában, és azt ragozza, hogy nem kell szétszögelni a falat, ha kéznél van egy jó kis ragasztó, ami tök jól megtartja a képkeretet mondjuk. Ettől függetlenül egy személyes interjúban nem kellett volna ezt mondania, hogy fél a kalapácsoktól, ha amúgy a terméket nem is említik a cikkben. Vagy ez még ennél is furfangosabb és metább PR boszorkányság? 

Via Huffington Post