A Trónok harca 6. évada nem tökölt, hogy hétről hétre sokkolja a közönséget. Mindig akadt egy durva jelenet Ramsay Boltonnal, egy tűzben sétáló meztelen Daenerys, a halálból visszatérő Havas Jon, hogy Bran múltban való szuperizgalmas kalandozásait ne is említsük.

Utóbbiból most rengeteget kaptunk. Talán többet is, mint amire felkészültünk.

Nézzük, hogy tételesen mi is történt az adott epizódban.

  • Kisujj titokban meglátogatta Sansát. Nem volt egy boldog találkozás. A lány szembesítette Petyr Baelish-t, hogy Ramsay csúnyán megerőszakolta. Ha ezt nem tudta az ő "megmentője", akkor egy hülye, ha tudta, akkor meg egy szemét állat. Kisujj megint villantott egy nagyot és bebizonyította, hogy továbbra is a manipuláció nagymestere. Ha Sansa azt kéri tőle, hogy dögöljön meg, akkor ő zokszó nélkül megdöglik, de nem mellesleg itt dekkol a szomszédban a Fekete Hal, aki a seregével együtt visszafoglalta Zúgót, és szívesen harcolna Sansa oldalán, hogy visszahódítsák Derest. Na a lány ezt akkor el is kezdte szervezni, Jon bele is egyezett, de ez a Petyr Baelish-es sztori pont kimaradt neki.
  • Meerenben a legnagyobb béke honol. Ez remek, de a népnek tudnia kell, hogy ez kinek köszönhető. Fontos, hogy az emberek lássák Daenerys távozásával nem maradt uralkodó nélkül a város. Tyrion az ige terjesztéséhez egy vörös papnő segítségét kérte, aki készségesen segített, mert ugyanazt a nőt szolgálják, ugye. Még Varys beszólogatásai is leperegtek róla, hogy Melisandre elég béna egy vörös papnő, azt hitte, hogy Stannis lesz majd az atyaúristen, aztán mégis megölték, szóval miért is kéne megbízni egy másik vörös papnőben. Hát ez a boszorkány olyanokat tud, amitől még Varys nem létező golyói is leszállnak.
  • Eközben Daenerys megindult valamerre és ukázba adta Jorah Mormontnak, hogy azonnal keressen valami gyógyírt az elkövesedő kezére, mert látnia kell, ahogy a Sárkányok anyja, a láncok leverője meghódítja a világot.
  • Volt egy királyválasztás a Viharszigeteknél. Bűzos szépen szónokolt, de ez is kevés volt, mert Euron Greyjoy szurkolótábora hangosabban kántált, mint Yaráé. Ezzel el is dőlt, hogy ki uralkodhat a szeles, esős királyságon. Csakhogy a vízbefojtással egybekötött koronázó ceremónia közben Yara az egész flottával elhajózott a naplementébe. Hogy nem tűnt ez fel senkinek???
  • És persze a Mások. Ha Bran nem csatangol a múltban vagy hol, akkor a Mások, akiket amúgy az Erdő gyermekei kreáltak soha nem juthattak volna be a Háromszemű Hollóhoz. Ez egy dolog. Azon túl, hogy ez a kis Stark gyerek hozta el a pusztulást a világra, még nyomorékká is tette a kis Willyst, azaz Hodort.

Egy kis ide kapcsolódó nyelvtan. A Hodor a Hold The Door összemosásából keletkezett. Az HBO Go-s felirat az ominózus jelenetet nem gondolta túl, simán "Tartsd az ajtót!"-ra fordította a mondatot, majd a szavak összefolyásakor egyszerűen Hodorra váltottak. Nem egy akkora nagy probléma, de felmerül a kérdés, hogy így a nem angolul íródott könyveket, a sorozat eddig lement részeit is újra kellene írni, szinkronizálni, hogy a hodorozás értelmet nyerjen? Tesze azt, a tartsd az ajtótból kiindulva visszamenőlegesen Tajónak kéne hívni Hodort?

Más feliratkészítők így fordították le a Hold The Doort, hogy a végén magyarul is kijöjjön a Hodor.

Holtodig óvd!

És most következzen valami teljesen más.