Görög Zita szerdán a Magyar Úszószövetség elnökének, Gyárfás Tamásnak írt nyílt levelében a közelmúltban nyilvánosságra került pedofil-, illetve nemierőszak-botrányok után azt fogalmazta meg, hogy nem meri uszodába engedni hétéves lányát, és érdeklődött, mit tesz az úszószövetség elnök azért, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő, illetve, ha előfordulnak, miképp tárják fel őket.

Gyárfás Tamás még aznap válaszolt a modellnek, azt írta:

...nagy felelősség ilyet kijelenteni, de az uszodáktól ne féltse [a lányát]. Tény, hogy szörnyűségek bárhol előfordulhatnak, de higgye el a mi sportágunkra messze nem ez a jellemző.

Görög Zita ezek után egy újabb nyílt levelet tett közzé. A modell úgy fogalmazott, meglepte Gyárfás válasza, és nem hitte, hogy levele egyáltalán eljut hozzá. Görög ezt írta:

...közös érdek, hogy ön felismerje: a kirobbant botrány lehetőséget adott a kezébe, hogy tisztázza a korábbi hasonló ügyeket, es úgy vonuljon be a sporttörténetbe, mint aki a sportsikerek mellett erkölcsileg is rendbe rakta a szövetséget. Hogy egy újabb példával éljek: hiába van tulajdonosváltás a pékségben, amíg a patkányok a pincében randalíroznak, vagy esetleg egy ideig lapítanak.

Görög Zita reagált Gyárfás azon kijelentésére is, miszerint konzultált külföldi szakvezetőkkel is, így a britek, a svédek és a hollandok etikai kódexével is megismerkedhetnek.  

Érdekes, amit az etikai kódexről említ – sajnálatos dolog, hogy kódexbe kell foglalni egy számomra ennyire egyértelmű dolgot.