Fashion Awards címmel volt a héten csütörtökön díjkiosztó gála, ez már a 11. ilyen rendezvény volt Magyarországon, és a Velvet már 10 évvel ezelőtt is tudósított innen. Amint a névből is elég könnyű kitalálni, ezen az estén a hazai divatban dolgozók gyűltek össze, hogy a legjobbakat kitüntessék.

Talán nem fair ezt az estélyt a külföldi hasonló, divattémájú csúcsrendezvényekkel összemérni, talán nincs is értelme, de az ember úgy érzi, hogy ennél egy kicsit többet kéne tudni villantani egy ilyen eseménynek, főleg ha már modellek terén Magyarország tényleg kezd lassan nagyhatalommá válni.

Szóval a bőség zavaráról szó sincs, de egy heti trendre való érdekességet azért idén is nyújtott ez az este. A hat legszebb, legizgalmasabb öltözéket mutatjuk alább önnek, kérjük, válassza ki a kedvencét!

Iszak Eszter

Egy divateseménynek modellalkatú műsorvezető dukál: a Viva TV-ből ismert Iszak Eszter volt az est háziasszonya, egy olyan ruhában, amiben szerintünk az volt az egyik legjobb, hogy nem volt se fehér, se fekete. Ez a Fashion Awards megerősítette bennünk azt az érzést, hogy Magyarországon továbbra is az számít divatos-kreatívnak, ami fekete-fehér, és aki ki szeretne tűnni, annak elég valami színt magára öltenie és már kész is, mindenki rá figyel. Iszak Eszter az okkerbarna árnyalat bevállalásán kívül nem is cifrázta, de miért is tette volna, ha így is ennyire jól nézett ki?

Menyhért Alíz

Menyhért Alíz lett az év modellje, ami egy olyan kitüntetés, amit korábban Mihalik Enikő és Palvin Barbara is megkapott. Ő egy olyan szettben volt jelen a gálán, ami számunkra a '80-as és '90-es évek fordulóját idézte az elkent színekkel, a bő nadrágszárral és a laza felsőrésszel. Ha ön nem ismeri Menyhért Alízt, nézze meg róla a mi fotóinkat, aztán meg esetleg kattintson át a modell saját Instagramjára is, megéri!

BAczay Dalma

Baczay Dalma szintén az év női modellje kategóriában volt a három jelölt egyike, de idén egyelőre nem ő nyert. Ő egy olyan, fehér Konsanszky-ruhában volt csütörtök este, ami éppen, hogy csak érzékeltette Baczay elképesztően karcsú alakját –az ő Instagramját is csak ajánlani tudjuk azoknak, akik többet szeretnének látni. Egy állóképen nem igazán érvényesül, de higgyék el nekünk, hogy Baczay Dalma élőben egy kész jelenség volt aznap este, mintha nem is járt, hanem a föld felett lebegett volna.

Odett

Odett, azaz Polgár Odett nem modell, hanem egy énekesnő, ismerni lehet őt mondjuk A Dalból vagy onnan, hogy ő énekli az idei Sziget Fesztivál himnuszát. Ő is egy fehér ruhát választott aznap estére, de nála a fazon tényleg szokatlan, többek között azért, mert nincs benne semmi nőies. Mint ahogy az egyébként elég jópofa cipőben sem, ami nem baj, egyáltalán nem gondoljuk azt, hogy Odettnek kötelező lenne nőiesen öltözködni. A frizurája is egész meghökkentő, a fotóösszeállításban jobban is megnézheti. Ha egy szóval kéne leírnunk ezt a szettet, azt mondanánk rá, hogy érdekes.

Kozma Orsi

Kozma Orsi szintén egy énekesnő ugyebár, ő nem csak díjat adott át, hanem énekelt is az eseményen, talán ezért volt, hogy menet közben átöltözött egyszer. A két ruhából persze nekünk az első tetszett jobban, mert ebben volt egy kis kékség, igaz, az elülső rátét-díszítés ellenére is megmarad ennek a kosztümnek a kosztümjellege – egy színpadra egy énekesnőre nem biztos, hogy elég ennyi. Még szerencse, hogy volt egy második ruhája is Kozma Orsinak, ez egy totálisan fekete szett, bőr felsőrésszel és egy szoknyával, ami minket egy korbáccsal díszített, fekete tütüre emlékeztetett. 

Csalár Bence

Ki nézett ki a legjobban?

Csalár Bence egy divatblogger, sőt, nem is csak egy divatblogger a sok közül, hanem a Fashion Awards zsűrije szerint ő az év legjobb divatbloggere. Itt tekintheti meg, hogy mivel érdemelte ki ezt a címet. Bizonyára kissé szerencsétlen húzás, hogy beletesszük Csalár Bencét ebbe a szavazásba, amiben nőkkel, ráadásul modellnőkkel kell őt összehasonlítani.

De kihagyni se szerettük volna őt, mert azon kevesek között volt, akik úgy voltak felöltözve, ahogy az ember azt elvárja egy ilyen divatgálán. Lehet, hogy ön vagy én teljesen mást gondolunk a menőségről, teljesen mást szeretünk elmondani magunkról az öltözködésünkkel, mint Csalár Bence, de ettől még elismerésre méltó, hogy őneki legalább vannak ötletei és be is vállalja a megvalósításukat. Meg se kíséreljük leírni, amit Csalár Bence viselt – ezt meg kell nézni, és kész.

Mi nem hiszünk abban, hogy a divat csak egy úgynevezett szakmának szólna, nem, az öltözködés önnek is üzen, az ön véleménye is ugyanannyit számít, mint bárki másé. Szóval nézzen meg mindenkit figyelmesen, aztán szavazzon ön is!