Egyre több mindent derítenek ki a nyomozók arról a 27 éves férfiról, aki június 10-én autogramosztás közben lőtte le az amerikai Voice 21 éves felfedezettjét a floridai Plaza Live színházban. Munkatársai szerint, Kevin James Loibl megszállottja volt Chrsitina Grimmie-nek, írja a CNN.

Bár a lány gyilkosát soha nem kezelték pszichiátrián, a férfi mégis remeteként élt. Szülei arról beszéltek a rendőröknek, hogy Loibl fóliákkal és vastag függönyökkel sötétítette le a szobákat, mert nem szerette a fényt. A férfi egyébként büntetlen előéletű volt, egyedül akkor került összetűzésbe a rendőrséggel, amikor 2014-ben összebalhézott apja barátnőjével. 

Június 10-én két fegyverrel indult St. Petersburgból a Plaza Live színházhoz, ahol az énekesnő öleléssel fogadta a rajongójának hitt férfi, de Koibl néhány pillant után tüzet nyitott rá. Grimmie testvére futott a menekülő férfi után, de dulakodás közben magát is lelőtte. A lányt életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

A nyomozás azt is kiderítette, hogy Loibl az egyik fegyvert május 31-én, a másikat három nappal a gyilkosság előtt, június 7-én szerezte be.