horoszkóp
GettyImages-541050889

5 ok, amiért Bud Spencer biztosan örökké él

2016.06.28. 17:17 Módosítva: 2016-06-30 09:19:21

Az olasz színész, Carlo Pedersoli hétfő este negyed 7-kor hunyt el. 86 évet élt, de emléke örökre velünk marad, és ezt nem puszta illendőségből mondjuk.

Vegyünk például egy jó adag hagymás babot, ami láttán garantált, hogy egyből beugrik a közismert színész egyik filmje. Amennyire egyszerű ez az étel, annyira autentikussá tette Bud Spencer személye. Több magyar receptoldalon is megvan Piedone hagymás babja.

Ha már az evésnél tartunk,

akkor a másik ilyen legendás étel a krumplis hal, ami állagra meg sem közelíti a jól ismert fish & chipset. Az alábbi videónugyan nem az szerepel, hisz itt is hagymás babot eszik Bud Spencer, de a szóösszetétel, a krumplis hal közismert maradt. 

A pisztáciával megszórt csokis fagyin túl

Bud Spencerhez köthető a sör-virsli is. Annyira elterjedt a Bud Spencer és Terence Hill által közismert evő- ivó verseny, hogy külön fesztivál is lett belőle, de a Spencer Hill találkozón is mindig megrendezik.

December 24.: Jézus születésének örömére betlehemezés és Bud Spencer-filmek nézése

Carlo Pedersoli nélkül már nem is igazi a szeretet ünnepe. Volt rá példa, hogy kritizálták az egyik kereskedelmi tévét, hogy miért adják le a Bunyó karácsonyig című filmet minden egyes évben, de aztán ez is akkora hagyomány lett, mint a Reszkessetek betörők szokásos műsorra tűzése, így ma már elképzelhetetlen az ünnep enélkül. (Külön érdekesség, hogy a filmnek nincs túl sok köze a karácsonyhoz. Az eredeti címe Botte di Natale, ami lefordítva bajkeverőket jelent.)

Ha nincs Bud Spencer, akkor talán

Ötvös Csöpi-film sincs.

Az évek során Carlo Pedersoli és Bujtor István neve szinte egybeforrt. A magyar színművész, forgatókönyvíró és rendező több filmben is kölcsönözte hangját Bud Spencernek. Később Ötvös Csöpiként láthattuk Bujtort, aki megjelenésben nagyon hasonlított az olasz színészre, valamint a Pogány Madonna vagy a Hamis a baba hangulata olykor emlékeztetett Bud Spencer egyes filmjeire.

hamisababa2
+1

Egy utolsó bizonyíték a színész és a magyar rajongók közti kapcsolat halhatatlanságára, hogy egyik karakteréről kézműves sört neveztek el. Ez pedig a Charlie Firpo.