A 44 éves színész még márciusban írta le egy jó hosszú Facebook posztban, hogyan menekült az evésbe, mikor depressziós volt, és milyen kevesen tudták a környezetében, hogy súlyos az állapota, öngyilkos hajlamai vannak. Azután beszélt őszintén a betegségéről, miután mém lett belőle. A Prison Breakes formáját állították párhuzamba a depressziós időszakával. A sorozat folytatódik, a People pedig megkérdezte Wentworth-t, hogyan emlékszik vissza bejegyzésre. 

Egy nagyon erős érzelmi élmény ért, egyszerűen ki kellett jönnie. Életmentő módszer volt, hogy kimondtam, hogyan érzek. Ez az öngyógyításom része. [...] Tudom, hogy bárki is a felelős a mémért, lövése sem volt, hogy miken megyek keresztül. 

Wentworth Miller a sorozat után félig-meddig visszavonult, többször beszélt a depressziójáról. Most viszont úgy tűnik, rendbe jött. Újra remek formában van, és a Prison Break folytatását 2017-ben mutatják be. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.