A 42 éves színésznő először adott hosszabb interjút, azóta, hogy idősebb bátyja, Carlos idén márciusban rákban elhunyt és, hogy nem sokkal később megszületett második kislánya, Amada Lee. Mendes a Latina magazinnak többek között arról is beszélt, hogy a tragédia mennyire összehozta a családját, de még idő lesz feldolgoznia ezt a nehéz időszakot.

Ugyanazon a héten, amikor a temetést szerveztük, megszületett a kislányom. Szóval ez egy nagyon intenzív ugyanakkor szívszorító mégis gyönyörű időszak volt. Őszintén szólva, még fel sem dolgoztam ezt az egészet.

Viva @Latina Magazine! So excited about this! Gracias y Besotes! * Latina.com/EvaMendes #EvaOnLatina

Eva Mendes (@evamendes) által közzétett fénykép,

Az interjúban arról is szó van, hogy Eva Mendes és a Budapesten forgató Ryan Gosling első lányát, Esmeralda Amadának hívják. Amikor kiderült, hogy másodszorra is lányuk lesz - bár több név is szóba jött -,de valamiért mindig az első gyerekük második nevéhez kanyarodtak vissza.

Mendes arra is figyel, hogy lányait a lehető legközelebb hozza a kubai kultúrához.

Állandóan kubai zenét játszunk nekik, de én és anyukám is spanyolul beszélünk hozzájuk. Minden lehetőséget megragadok, hogy minél jobban megismerjék a kultúránkat.

A színésznő ebben az interjúban is kihangsúlyozta, hogy nem lehet elég hálás édesanyjának, amiért annak idején kockáztatott és úgy döntött, Kubából az Amerikai Egyesült Államokba költöznek. Ezzel ugyanis rengeteg lehetőséghez jutott a testvéreivel. Bár ő már Miamiban született, ennek ellenére ugyanúgy érzi magát kubainak, mint amerikainak.

Szóval a színésznő - most éppen Budapesten - főállású anya, amit egyáltalán nem bán, sőt szerinte ez az időszak nagyon-nagyon különleges. Mint mondta, szerencsének érzi magát, hogy otthon lehet a gyerekekkel, aminek minden percét igyekszik ki is használni.