Steve-O egyértelműen a világ leghíresebb (és talán az egyetlen) hivatásos elmebetege, aki - bár már visszavett a tempóból -valaha abból űzött sportot, hogy az élet és a halál közötti vékony mezsgyén lavírozott, vagy polgárpukkasztó viselkedésével botránkoztatta meg a világot, aztán valahogy mindig mindent megúszott.

Az eddig ismert őrültségein túl most némi segítséggel összegyűjtöttünk párat, és ha elég bátor, alább elolvashatja őket. Szólunk előre, hogy rendelkezik igazán emberi tulajdonsággal is. Eggyel biztosan! 

Ez okozta a legsúlyosabb sérüléseit

Érdekes, azt gondolná az ember, hogy a Jackass során átélt hátborzongató helyzetek egyikének köszönheti a legsúlyosabb sérüléseit, de mégsem.

1995-ben a Miami Egyetem egyik alkohol-partiján annyit ivott, hogy azt tartotta a legjobb ötletnek, ha leveti magát egy erkélyről. Ezt végül prezentálta is, nem akármilyen eredménnyel: eltört az arccsontja, a csuklója, tíz öltéssel varrták össze az állát, agyrázkódást kapott és kitört hét foga.

Felszívta a drogdílere vérét

Jól olvasta, ez történt. Azt mondja, ez volt a drogos életének a legalja, ebben pedig nehéz kételkedni. A GQ-nak adott egyik interjújában egyszer elmesélte, hogy egy időben annyira kétségbeesetten volt rákattanva a kábítószerre, hogy ha a díler nem vette fel a telefont, egy percet sem gondolkodott, fogta magát, és felkereste a lakásán. Ezen a bájos napon is hasonló történt: a díler épp kokaint lőtt be magának, amely azzal járt, hogy a vére fröcskölt mindenhova.

Nagyjából az egész lakást vér borította. Akkor gondolkodtam el, hogy hogy az istenbe keveredtem ide egy rohadt díler lakására, és mit keresek én itt. 

Aztán hozzátette, hogy miután összekaparta az asztalon lévő maradék kokaint, amelybe már némi vér is keveredett, fogta magát és szép akkurátusan felszívta. 

Gyakorlatilag száradt vért szívtam fel. 

Kiviharzott egy jótékonysági rendezvényről

Lévén, hogy Steve-O aktív vegán életmódot folytat, rendkívül érzékenyen érinti, ha egy állatot bántalmaznak, vagy akár csak elfogyasztanak. Elvei mellett pedig rendesen ki is áll. Egyszer az amerikai cukorbetegek társaságának jótékonysági rendezvényén kifigyelte, hogy a menüben nehéz húsételek szerepelnek, és ez olyannyira kiborította, hogy egyszerűen lelépett a helyszínről.

Egyébként egy időben céltudatosan kiállt a PETA szőrmeellenes kampánya mellett, és szót emelt egy állatkert ellen, ahol szerinte nem megfelelően bántak az egyik elefánttal.

Lenyelt egy óvszernyi marihuánát

Mit tesz akkor, ha a reptér biztonsági kapuja felé közeledve realizálja, hogy kábítószer van önnél? A logikus lépés az lenne, hogy amíg lehetősége van rá, eldobja, vagy valahogy megszabadul tőle. Na, Steve-O nem így tett, ő a megoldást abban látta, hogy a füvet egy óvszerbe rejtette, majd szépen lenyelte. Sajnálatos módon már e tevékenység közben lebukott, így letartóztatták, és nagyjából 6700 dollár (1,8 millió forint) bírságot róttak ki rá. Amikor egy szem ecstasyt is találtak nála, állította, gőze sincs, hogyan került hozzá. Hihető história. 

Egy valóságshow műsorvezetője volt

2012-ben a Killer Karaoke című műsort vezette, amely Steve-O mentalitásához hasonló őrültségeket tartalmazott. A lényege az volt, hogy a résztvevő személy dalolászni kezdett, és ezt folytatnia kellett, bármilyen zavaró inger érte is. Az ingerek abban nyilvánultak meg, hogy undorító dolgokba kellett lépkedniük, vagy ismeretlen tartalmú dobozokba nyúlkálniuk, esetleg kellemes sokkterápiában részesítették őket. Már a második perc után könnyű elveszíteni az érdeklődést, de Steve-O az első évadot végigcsinálta. A másodikra viszont már nem tért vissza.

Szakmája szerint bohóc

Sokak szerint nem ez Steve-O életének legsötétebb pontja – bár ezt a bohócfóbiások többsége nagy valószínűséggel vitatja. Miután kirúgták az egyetemről, beiratkozott a Ringling Brothers and Barnum and Bailey bohócfőiskolára, amely arról híres, hogy 1968 és 1997 közötti fennállása alatt több mint 1400 bohócot képezett ki. Köztük Steve-O-t, aki, miután mégsem alkalmazták a szakmában, inkább kaszkadőrnek állt. A bohóc és kaszkadőr kombó azért némiképp magyarázatot ad Steve-O későbbi munkásságára.

Járt Kat Von D-vel

csupa jó nőt leakasztó Steve-O mostanában a tetoválóművész Kat Von D-vel randizgatott. Nem csoda, hogy vonzódtak egymáshoz, elvégre mindkettejük testét tetemes mennyiségű tetoválás borítja, és Steve-O sem az a típus, aki hagyja, hogy ez egy pillanatig is elfelejtődjön. Kapcsolatuk pár hónapig tartott csupán, és rejtély, miért lett vége, ugyanis Kat épp úgy rajong az állatokért, mint Steve-O, ezen felül vegetáriánus és adakozó-szellemű. Minden stimmelt. Aztán mégse.

Mi az, amit még Steve-O sem tenne meg soha?

Gondolhatnánk, hogy olyan dolog NINCS. Elég csak egyetlen Jackass részt megnézni, hogy efelől örökre megbizonyosodjunk, mégis létezik valami, amire semmi pénzért nem vállalkozna: nem engedné, hogy ragasztószalaggal egy mechanikus bikához kötözzék, mert szerinte így könnyen gerincvelő-sérülést szerezhet, amelyből egyenesen következik a bénulás. Amikor ilyen bölcsességek hullanak Steve-O szájából, elgondolkodik az ember, hogy akkor ezt miért?

Így jutunk el a pillanathoz, amikor 

Majdnem meghalt

Alighanem egy épelméjű ember, ha már feladatának tekinti mindkettőt, mégsem köti össze a kokainfogyasztást a búvárkodással. Hát, Steve-O, mivel nem teljesen százas, megtette. Egy három-négy napos tivornya keretein belül gyakorlatilag végig hulla részeg volt, és semmit sem aludt. Ezt persze kokainnal helyre lehet hozni – gondolta ő –, majd a búvárkodást választotta szórakozásul.

Emlékszem, valaki mondta, hogy cápák vannak a vízfenéken. Hát, én meg meg akartam nézni azokat a cápákat. Aztán hirtelen éreztem, ahogy az egyik haverom rángatja az uszonyomat, és ordibál velem, hogy azonnal jöjjek ki, mert majdnem kinyírtam magam és őt is, miközben megpróbált megmenteni.

Tekintve, hogy Steve-O nagyjából azzal sem volt tisztában, hogy melyik kontinensen van, örülhet, hogy életben maradt.