Októberben láthatjuk végre az HBO és a Sky Atlantic koprodukciójában készülő The Young Pope c. sorozatot, ami azt mutatja be, mi van akkor, ha egy fiatal amerikai papból pápa lesz. A főszerepet Jude Law kapta, aki Lenny Belardóból XIII. Piusz pápa lesz.

Önmagában nyilván nem lenne érdekes a sztori, ha Jude Law egy átlagos pápát alakítana, de már az sem átlagos, hogy fiatal, az meg pláne nem, hogy dohányzik. Arról nem is beszélve, hogy Jude Law ha nem is egy világszépe, de erősen dögös pasi, még akkor is, ha komplett pápaszettben ücsörög.

Természetesen nem Law az egyetlen színész, aki olyan pápát/papot/lelkészt alakított filmekben vagy sorozatokban, akik egyértelműen dögösek voltak, sőt erre volt kihegyezve szerepük.

Tövismadarak

A leghíresebb dögös pap, akibe a 80-as években egy fél világ szerelmes volt, a Tövismadarak Ralph atyája, akit Richard Chamberlain alakított. Nem volt olyan év a 90-es években, amikor a köztévé ne adta volna le legalább egyszer a négyrészes minisorozatot, ami a fiatal Meggie és Ralph atya egy kicsit azért beteljesült szerelméről szól.

Szex és New York

Bár csak egy rész erejéig, de a Szex és New Yorkban is volt dögös pap, aki Samantha fantáziáját mozgatta meg annyira, hogy képes volt miatta konzervet venni az hajléktalanoknak.

Borgiák

A többek között Magyarországon is forgatott Borgiákban Jeremy Irons volt a pápa, aki a sztori szerint nem volt szentéletű – szeretőt tartott és nyíltan vállalt gyerekeit a lehető legmagasabb pozíciókba pakolta. Egyébként Jeremy Irons nem először volt dögös pap. Az 1986-os A misszió c. filmben ergy 18. századi misszionáriust alakított, és Irons már akkor sem nézett ki rosszul.

+1 Kardashianék lelkésze

Bár Rich Wilkerson egyelőre se filmben se sorozatban nem szerepelt, mindenképpen meg kell említeni a dögös papok közt, mert Kim Kardashian és Kanye West esküvője után egy ideig ő volt a legnagyobb sztár az interneten, mindössze azért, mert eszméletlenül dögös és jóképű.

Jewel Forever! Watch the whole thing on my *snapchat* @richwilkersonjr #youweremeantforme

Rich Wilkerson (@richwilkersonjr) által közzétett fénykép,