Világszerte szeptember 16-án – nálunk 15-én – mutatják be az új Bridget Jones-filmet, Bridget Jones babát vár címmel, kerek 12 évvel a legutolsó, Mindjárt megőrülök után.

Ebben a filmben annyi az újdonság, hogy Colin Firth mellett már nem Hugh Grant a másik férfi, hanem Patrick Dempsey – velük és Renée Zellwegerrel készített most interjút a BuzzFeed, amiben elmondtak pár olyan dolgot is a korábbi, illetve az új filmekről, amiket eddig nem feltétlenül tudtunk.

1. A legújabb Bridget Jones-film legviccesebb jelenete – mindenféle spoiler nélkül – szerintük egyértelműen a híd-jelenet.

Ebben Colin Firth és Patrick Dempsey együtt cipelik a nagyon terhes Bridgetet, méghozzá nagyon sokáig.

2. Van egy utalás a filmben Zellweger egy 95-ös filmjében alakított karakterére, amit a színésznő észre sem vett.

Az egyik jelenetben, meztelenül, egyszál kötényben sétál fel-alá – pontosan ugyanúgy, mint 21 évvel ezelőtt az Empire Records c. filmben.

3. Az első filmben látható Colin Firth és Hugh Grant közti verekedés egyáltalán nem volt megkoreografálva.

Valószínűleg ennek köszönhető, hogy az egész zseniálisan élethűen béna. Egyedül az ablakon átdobós részben segítettek kaszkadőrök.

4. A második film hasonló verekedős jelenete szerintük túl sokáig tartott és közel sem volt kellemes.

Akkor Firth és Grant egy szökőkútban esett egymásnak, amit Firth szerint napokig forgattak, a víz pedig jéghideg volt, ugyanis novemberben vették fel a jelenetet. Egy-egy felvétel között pedig öltönyben ültek egy melegvizes medencében, forró teát szürcsölgetve.

5. Firth meg akarta tartani az ikonikussá vált rénszarvasos pulcsit, de nem engedték neki.

Le akartam csapni a rénszarvasos pulcsira, mert éreztem, hogy ha sikeres lesz a film, akkor az a darab emlékezetes lesz. De végül azt hiszem egy aukción adták el.

6. Semmit sem változtatnának karaktereiken, kivéve Colin Firt-öt:

Mark Darcyt sokkal fiatalabbá tenném.

7. Zellweger szerint a legzavarbaejtőbb jelenete a Bridget Jones-filmek alatt...

... az volt, amikor párducmintás bugyiban kellett szaladgálnia az utcán.

8. És hogy lesz-e még Bridget Jones-film?

Zellweger és Firth is egy egészen határozott lehetségessel felelt erre. Sőt, Patrick Dempsey is megszólalt végre, és belebegtetett – még ha név nélkül is – egy lehetséges visszatérőt is:

Szerintem még sokmindent lehet kezdeni ezzel a sztorival, például hogy mi lesz a gyerekkel, hogyan hat ez Bridgetre, illetve hogyan hat ez az életében feltűnő férfiakra... akik közül valamelyik akár vissza is térhet

– mondta Dempsey, aki utolsó mondatával mintha Daniel Cleaverre, vagyis Hugh Grantre utalt volna.

Ha az egész beszélgetést megnézné, itt van az is:

(forrás: BuzzFeed)