Dani Mathers Playboy-modellnek nem lesz könnyű dolga a Los Angeles-i bíróság előtt, amikor frappáns (és elfogadható) magyarázatot kell előadnia arról, hogy vajon miért

készített fényképet egy 70 év körüli, meztelen nőről Los Angeles egyik edzőtermének az öltözőjében, hogy aztán Snapchat-oldalán megossza művét a világgal.

Dani Mathers ugyan a 2015-ös év playmate-je volt és régóta tevékenykedik modellként (meg állítólag színésznőként is), láthatóan még sincs teljes mértékig tisztában az alapvető társadalmi és erkölcsi normákkal, így azt sem tudja, hogy mennyire visszataszító cselekedet valakit a teste miatt megalázni.

Ennek tudatában (illetve nem tudatában) készítette el a fotót. A képen a háttérben áll az említett ruhátlan hölgy, elöl pedig  Mathers a tenyerével eltakart szájjal kuncog, nehogy kacagásban törjön ki a jópofának gondolt szituáció közben. Az internetes fénykép- és videómegosztó oldalon nagyjából a következőképp kommentálta a képet: 

Nekem beleégett az agyamba, égjen bele a tietekbe is!

Nem teljesen világos, hogy mit akart közölni ezzel, de nagyon nem lett jó vége. Szinte azonnal érkeztek a Mathers-t megvető hozzászólások, úgyhogy nem volt más választása, mint hogy egy másik videóüzenetben még aznap bocsánatot kér, és elmondja, hogy ő nem ilyen, és az egyébként sem úgy volt. 

Én nem ilyen ember vagyok. Imádom a női testet és tudom, hogy valakit az alkata miatt megalázni nem szép dolog. Teljesen véletlenül történt az egész, eredetileg egy barátnőmnek akartam átküldeni, de mivel még tök új vagyok a Snapchat-en, és nem értek hozzá, véletlenül oda töltöttem fel. Hatalmas hiba volt!

Az eset azonban ezzel még korántsem ért véget, és azon túl, hogy ezek után rengetegen szeretnék a rács mögött tudni Matherst, az alábbiak történtek:

  • a modellt kitiltották Los Angeles összes edzőterméből, 
  • felfüggesztették a Heidi és Frank című rádióműsorban végzett munkája alól,
  • eljárást indítottak ellene, amiért közszemlére bocsátotta más privát szféráját

A megalázott nő hajlandó  bíróságon is tanúskodni a playmate ellen, aki tettéért 6 hónapnál is magasabb börtönbüntetésre számíthat, amennyiben elítélik.

Ügyvédje, Tom Meserau a New York Daily News -nak elmondta, hogy ezek csak pletykák, amelyeknek vajmi kevés az igazságtartalmuk, és Mathers amúgy sem akarta megsérteni sem a nőt, sem pedig a törvényt.  

Egyébként annak idején, amikor az eset történt, az edzőterem feljelentést tett a rendőrségen, akik egészen addig nem léptek semmit az ügyben, amíg nem sikerült azonosítani a nőt. 

Forrás: USMagazine