A címkeszámlálónk azt mondja, hogy ez a cikk kereken a 400. heti trend a Velvet történetében. A kerek számon fellelkesedve utánanéztünk annak, hogy melyik volt az első heti trend, de kiderült, hogy sorozat már egy éve működött, amikor címkézni kezdtük a cikkeinket. Viszont akkor is évforduló van(/volt), mert a világ első heti trendje most pénteken lett kereken 9 éves, ugyanis 2007. október 14. óta jelentkezünk (szinte) minden vasárnap egy-egy ilyen összeállítással.

Kattintson ide a sorozatindító, ősrégi cikkért!

2007-ben még hét nő szerepelt az összeállításban, és nem a legjobbat kellett kiválasztani, hanem mindenkit pontozni kellett egytől hétig, de az alapkoncepció azóta is változatlan. Ezen a héten a kerek szám és az évforduló mellé duplán velvetes a heti trend, ugyanis az alábbi hat nő mind tetőtől talpig velvetbe, azaz bársonyba öltözött idén ősszel. Kinek áll a legjobban? Mondja meg ön!

Eva Herzigová

Kezdjük Eva Herzigovával, aki annyira sokat kihozott a Velencei filmfesztiválból, hogy már megint ennek az eseménynek a kapcsán vesszük őt elő. A lazán megkötött övtől kicsit pizsama- vagy fürdőköpenyszerű ez a szett, amivel kapcsolatban ne legyenek kétségeink: minden normális földi halandón borzalmasan állna. Dehát Herzigová azért szupermodell, hogy egy ilyen bizarr színű (mi ez? barna? rózsaszín? hússzín?) izében is szexi tudjon lenni. Ha ön szerint sikerült neki, alul szavazzon majd rá, de persze van még másik öt versenyző, előbb nézze meg őket is. Ha szeretne zenei aláfestést a velvetnézegetéshez, klikkeljen a videókra!

Iman

Szintén szeptember elején volt, hogy David Bowie özvegye elővette a bársonyt, méghozzá a kék bársonyt. Visszafogott is, férfias is ez a zakó így, van benne valami enyhén ódivatú, de persze Iman valami fantasztikusan elegáns ebben a szettben, részben mivel az összképen nagyot dob, hogy a szemsmink ugyanezt a színt emeli ki.

Kate Moss

Szintén kék bársonyban töltötte az egyik szeptemberi estét Kate Moss Londonban. Ez most kivételesen nem egy hajnalig tartó ereszdelahajamat volt, hanem egy elegáns vacsora, amihez remekül illik a decens, sötétkék bársony, kicsit üzletasszonyos szabással. De persze ez akkor is Kate Moss, alá azért egy meglehetősen szexi fekete blúzt vett.

Rita Ora

Most mutatunk egy fekete verziót ezekből a 100%-ig puha és érzékien finom tapintású ruhákból. Talán Rita Ora úgy gondolta, hogy milánói rajongói majd hozzá is fognak érni, és ha már így lesz, legalább essen nekik jól, hogy megsimogathatják kedvenc énekesnőjüket? Bizonyára nem így volt, de az biztos, hogy a képeken látható szettben Milánóban találkozott is a rajongókkal és volt közös szelfizgetés meg minden. Rita Oráról rég tudjuk, hogy szereti az elegánsan pizsamás öltözékeket, hát ön?

Natasha Poly

Úgy jött ki a lépés, hogy három modellgeneráció képviselteti magát ebben az összeállításban, mert a 61 éves Iman és a nagyjából egyidős Herzigová-Moss páros után (Herzigová 43, Moss 42), az orosz származású Natasha Poly is sorra kerül, aki a maga 31 évével persze már szintén veteránnak számít a modellszakmában. Ő volt a legbevállalósabb, ugyanis egyrészt a legélénkebb színű bársonyt választotta, másrészt a felső alá csak egy melltartót vett fel.

Kim Kardashian

Ki nézett ki a legjobban?

És természetesen nem igazán trend egy trend, amíg Kim Kardashian meg nem lovagolja. Ez a pillanat most a hónap elején jött el, mellesleg pont aznap, amikor a következő éjszaka Westnét kirabolták a fegyveresek Párizsban.

Kim Kardashian velvetszettje nem annyira az üzletasszonyos vonalat képviseli, a fürdőköpenyes-pizsamás iskolától is viszonylag egyértelműen tartja a távolságot, ez a szerelés inkább a klasszikus Adidas-mackók stílusvilágából merít. Így aztán jó éles a kontraszt a luxusnapszemüveggel és a szigorú, fűzős csizmával, és kivételesen nem mondhatja senki, hogy Kardashian már megint mindenét kitette.

Na, ki tetszett a legjobban?